Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 28-03-2001
1e persbericht 28 maart 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontroles


- Dinsdag tussen 15.15 en 16.00 uur is op de Mercuriuslaan een snelheidscontrole gehouden. 17 bestuurders reden sneller dan 50 km/u en kregen een bekeuring. De hoogste snelheid en het aantal passanten werden niet gemeten.


- Op de Winston Churchilllaan zijn tussen 17.55 en 20.35 uur 1080 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 80 bestuurders werden op de foto gezet omdat ze de maximumsnelheid van 50 km/u overtraden.


- Op de Kronehoefstraat is tussen 19.30 en 21.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Er zijn acht bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel en het niet voeren van de fietsverlichting uitgeschreven. Een bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs. Hij kreeg ook een bon.


- Tussen 20.15 en 21.30 uur is op de Parklaan een verlichtingscontrole gehouden. Vijfentwintig fietsers kregen een bekeuring.

Eindhoven: Gestolen auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf De Stoutheuvel een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 28-GS-DT gestolen.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Gestelsestraat is woensdag om 2.35 uur een 37-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij had gedronken en blies ruim 1,1 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Best: Jongen voor diefstal aangehouden
Dinsdag om 20.25 uur is in een bedrijf aan De Dintel een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongen werkt bij het bedrijf. Hij werd betrapt bij de diefstal van zes zogenaamde Palmtop computers. Dit zijn kleine, organizerachtige, computertjes. De jongen is voor onderzoek ingesloten.

Budel-Schoot: Bestuurder onder invloed
Op de Adam van Moorselstraat is woensdag om 2.25 uur een 31-jarige automobilist uit Budel-Schoot betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies ruim 1,1 promille. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Winkelinbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een winkel aan de Verdonckstraat. Er is een ruit vernield en uit de winkel is een onbekende hoeveelheid rookwaar gestolen.

Heeze: Bestuurder licht gewond
Woensdagmorgen om 6.25 uur is op het Ven een 45-jarige automobilist uit Veldhoven licht gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen een rechts van de weg staande boom reed. Dat gebeurde in een bocht naar links. De man had een verwonding aan het hoofd maar hij hoefde daarmee niet naar het ziekenhuis.

Hapert: Planten gestolen
In de nacht van dinsdag op woensdag zijn bij een kwekerij aan De Pan een aantal planten gestolen. Het gaat om buxus, photina en hulst. De waarde is ongeveer fl. 300,=.

Valkenswaard: Aggregaat gestolen
Dinsdagavond rond 21.00 uur is vanaf een bedrijfsauto op de binnenplaats van een bedrijf aan de Kerkakkerstraat een aggregaat gestolen. Personeel van het bedrijf was juist op het bedrijf aangekomen. Toen zij na tien minuten weer naar de auto gingen bleek het aggregaat met een waarde van fl 2.500,= gestolen te zijn.

Waalre: Auto tegen boom
Een 29-jarige Veldhovenaar is woensdag om 0.15 uur met zijn auto tegen een boom gereden. Het ongeval gebeurde op de Heikantsestraat waar hij de macht over het stuur verloor. Volgens zijn zeggen zou hij een klapband gekregen hebben. De man is met een hoofdwond en een verwonding aan zijn hand in het St. Josephziekenhuis opgenomen.

Veldhoven: Diefstal uit vrachtauto
Uit een Duitse vrachtauto zijn dinsdag tussen 23.00 en 23.30 uur 110 gsms gestolen. De chauffeur had even een korte pauze op parkeerterrein Oeijenbos. Tijdens die stop is de achterdeur van de laadbak opengebroken. 11 dozen met elk 10 telefoons verdwenen.

Veldhoven: Oude auto gestolen
Vanaf de Handwijzer is dinsdagavond een Volvo 145 de luxe met het kenteken AE-40-49 gestolen. De auto is 30 jaar oud.

Sluiting politiebureaus Helmond Oost en Helmond West De drie afdelingen van de politie in Helmond hebben in overleg met de burgemeester van Helmond en hun korpsleiding besloten om de politiebureaus van Helmond Oost en Helmond West van 2 april tot en met 30 april te sluiten voor het publiek. Tot deze noodmaatregel werd besloten vanwege verhoogde inzetten van politiemensen, onder meer vanwege het toezicht op de MKZ-maatregelen en diverse grotere rechercheonderzoeken. Door de genomen maatregel kan het aantal politiemensen op straat gehandhaafd worden en hoeven daar geen concessies gedaan te worden. Voor afzonderlijke afspraken met de politie van Helmond West en Helmond Oost ( onder meer afdeling bijzondere wetten, zoals jachtaktes, beveiligingspas en milieu) kunt u bellen via het algemene politienummer 0900-8844. Het bureau Helmond Centrum is dagelijks geopend voor alle politiezaken van 08.00 uur tot 22.00 uur.