Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 28-03-2001 Mediaberichten 28 maart (11.40 uur)

Roermond overval op cafetaria

ROERMOND Twee onbekende mannen hebben dinsdagmiddag een medewerker van een cafetaria en een leverancier op de Koningin Regentesselaan overvallen en daarbij enkele duizenden guldens buitgemaakt. Het tweetal was vermomd met bivakmutsen en gewapend met een wapenstok en een krukje. Daarmee kreeg de leverancier eerst een klap, waarna hij werd beroofd van enkele tientjes. De medewerker van het cafetaria (een 20-jarige man uit Roermond) werd bestolen van enkele duizenden guldens die aan de leverancier betaald moesten worden. Na de overval verdwenen de twee daders. Zij zijn beide ongeveer 25 jaar oud, rond de 1.80 meter lang en één van hen droeg een bril. Beide overvallers droegen een licht gekleurde muts. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

Venlo hennepkwekerij opgerold

VENLO Dinsdagavond heeft de politie in een woning aan het Monseigneur Nolensplein een hennepkwekerij in een woning opgerold. Bij aanbellen door de politie na meldingen van overlast, vertelde de 43-jarige bewoner dat hij inderdaad op een slaapkamer een kwekerij had. Die bleek te bestaan uit 360 planten en een complete technische installatie. Daarbij werd de benodigde electriciteit illegaal afgetapt. Dat is verholpen door het electriciteitsbedrijf. De politie heeft de plantage in beslag genomen en de eigenaar aangehouden. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is de man weer in vrijheid gesteld.

Weert autobrand

WEERT Bij het slepen van een auto is dinsdagmiddag de gesleepte auto van een 20-jarige man uit Weert in brand gevlogen. De vader van de eigenaar sleepte de auto van zijn zoon over de Laurenburg omdat de auto niet wilde starten. Op het moment dat de auto aansloeg, vloog deze ook in brand. De brandweer bluste het vuur. De uitgebrandde auto is zwaar beschadigd.

Venlo ernstige mishandeling

VENLO Een 32-jarige man uit Venlo is dinsdagmiddag ernstig mishandeld door twee huisgenoten. Eén van hen, een 18-jarige man uit Venlo, is inmiddels door de politie aangehouden. Volgens het slachtoffer kwamen de twee aanvallers s middags zijn kamer op en begonnen hem te schoppen en te slaan terwijl hij op bed lag. Na enige tijd stopten zij daarmee en kon het slachtoffer bij de buren hulp halen. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar opgenomen. Over zijn letsel is nog niets bekend. Uit het onderzoek van de politie kwam de 18-jarige huisgenoot als verdachte naar voren. Hij is later op de avond aangehouden en inmiddels in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Sevenum autobrand

SEVENUM Al rijdende is dinsdagavond de auto van een 40-jarige vrouw uit America op de Dorperweiden in brand gevlogen. Zij en haar passagiers konden op tijd uit de auto komen zodat er niemand gewond raakte. De brandweer bluste het vuur.

Tegelen snelheidscontrole

TEGELEN Bij een snelheidscontrole op de Industriestraat zijn dinsdagavond 62 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 50 km/u. Van de749 voorbijgangers was de hoogste snelheid 76 km/u.

Roggel onder invloed

ROGGEL Bij een routinecontrole heeft de politie dinsdagavond op de Molenweg een 44-jarige man uit Roggel betrapt met teveel drank op achter het stuur. Na een ademanalyse kreeg hij een rijverbod voor 8 uur, is zijn rijbewijs ingevorderd en wordt er proces-verbaal opgemaakt.

Neer verkeersgewonde

NEER Bij een ongeval op de Napoleonsweg is in de nacht van dinsdag op woensdag een 23-jarige vrouw uit Baarlo gewond geraakt. Het slachtoffer verklaarde later in slaap te zijn gevallen achter het stuur en daardoor in de berm terecht te zijn gekomen waar zij tegen een boom botste. Daarbij viel de auto op zn kant. Door met een touw de auto vast te maken kon de brandweer voorkomen dat die in een sloot terechtkwam, waarna de vrouw, die bekneld in de auto zat, kon worden bevrijd. Zij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar opgenomen.

Bergen illegale prostituee

BERGEN Bij een controle van verschillende sexclubs in de gemeente Bergen heeft de vreemdelingendienst van de politie in de nacht van dinsdag op woensdag in een club in Well een illegaal in Nederland werkende vrouw aangetroffen. De 26-jarige vrouw uit Warschau had geen geldig paspoort en is voor verder onderzoek ingesloten. Bij de andere gecontroleerde clubs werden geen illegale vrouwen aangetroffen.