Persbericht

Eindhoven, 28 maart 2001

ilse maakt site toegankelijker

ilse (www.ilse.nl) tekent vandaag tijdens de openingsmanifestatie van 'Drempels Weg' een intentieverklaring. Hierin belooft ilse haar internetactiviteiten toegankelijker te maken voor mensen met een handicap. De toegankelijkheid en bruikbaarheid van het internet staan centraal tijdens de manifestatie.

Drempels Weg onderzocht een groot aantal websites in Nederland, en kwam tot de conclusie dat er nog heel wat te verbeteren valt aan de toegankelijkheid voor mensen met beperkingen. Uit het vooronderzoek van Drempels Weg bleek dat de homepage van www.ilse.nl op veel punten al voldoet aan de wensen van mensen met een handicap. Peter Kentie, directeur Portals en Channels van ilse media: "We gaan aan de slag met de punten die we nog kunnen verbeteren. ilse moet voor iedere Nederlander de rol als navigator van het internet kunnen bieden." ilse gaat haar portal onder meer geschikt maken voor voice browsers. Zo maakt ze haar site beter toegankelijk voor visueel gehandicapten.

De Drempels Weg-manifestatie is bedoeld voor mensen met een functiebeperking, websitebouwers en -architecten, bedrijven, overheden en instanties die hun website toegankelijk willen maken. De manifestatie wordt geopend door Minister-President Kok en Staatssecretaris Vliegenthart. Naast ilse onderschrijven ook bedrijven en instanties als de Rabobank, gemeenten en verschillende ministeries de verklaring van Drempels Weg.

Over ilse media
ilse media is met meer dan 100 miljoen paginabezoeken per maand de grootste internetuitgever van Nederland. Ze is bekend van de ilse website, maar ilse media geeft onder meer ook Startpagina, de gratis e-mailsite Dolfijn, de nieuwssite NU.nl en de vrouwensite VrouwOnline uit. Uitgever VNU heeft een meerderheidsbelang in ilse media. Alle VNU tijdschriften-websites, zoals Panorama, VT Wonen en Libelle, exploiteert ilse media. Met haar activiteiten bereikt ilse media meer dan 70% van alle Nederlandse internetgebruikers.