Gemeente Breda

28-03-2001

Kleine aanpassingen Bredase subsidienota
De nieuwe subsidieregels die voor heel Breda gelden, zijn op enkele onderdelen aangepast. Het college van burgemeester en wethouders besloot daartoe op basis van de inspraakreacties die werden gegeven op de subsidienota Alles heeft zijn prijs. Nu het college de nota heeft vastgesteld is de laatste stap gezet in het traject dat, mede vanuit de gemeentelijke herindeling, moet leiden tot een praktische goed hanteerbare en flexibele subsidieregelgeving.

Het college gaf de nieuwe subsidieregels en het juridische kader Beleidsregels Subsidieverstrekking Welzijn en Arbeidsmarktbeleid 2002 op 6 maart j.l. vrij voor inspraak.
De inspraakreacties zijn van dien aard dat er geen verschuivingen op hoofdlijnen zijn. Wel heeft de inspraak ertoe geleid dat de nota op verschillende onderdelen is verduidelijkt en waar nodig verder concreet ingevuld. Zo is nu medegebruik bij leegstand van specifieke, doelgroepgebonden accommodaties uitgangspunt van beleid. Ook subsidieert de gemeente Breda manifestaties op basis van een ingediend activiteitenplan met de daarbij behorende begroting, mits de schaalgrootte van de manifestatie daar aanleiding voor geeft. Het verstrekken van subsidie gebeurt dan niet op basis van normbedragen. Ook wil de gemeente behalve allochtonen en gehandicapten ook senioren stimuleren deel te nemen aan het vrijwilligerswerk. Ten slotte zijn activiteiten van hobbyclubs en jeugdcomités gelijkgesteld aan scoutingactiviteiten en andere activiteiten die gericht zijn op jongeren.

De nota wordt, na vaststelling door de raad op 26 april, op ruime schaal verspreid. Alle vrijwilligersorganisaties kunnen vanaf die datum met vragen terecht bij het gemeentelijk informatiepunt via telefoonnummer (076) 529 46 40 of (076) 529 44 68.

Breda, 28 maart 2001