Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 28-03-2001 District Heerlen
Heerlen

Persbericht

Heerlen; Motorrijder gewond
Dinsdagavond omstreeks 20.00 uur vond er op de kruising van de Schaesbergweg en de Limaweg een aanrijding plaats waarbij een 33-jarige motorrijder uit Heerlen ernstig gewond raakte. Het slachtoffer werd met ernstig been- en bekkenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen.
Het ongeluk gebeurde toen een auto die bestuurd werd door een 49-jarige inwoner uit Heerlen, op de kruising stilstond en de motor, die vermoedelijk te hard reed, te laat opmerkte. De motorrijder kon de auto niet meer ontwijken en botste tegen de rechter flank van de auto.

Brunssum; Theelichtje oorzaak van brand in woning Een brandend theelichtje in de buurt van een radio en tv is zeer waarschijnlijk de oorzaak van een brand die dinsdag omstreeks 12.00 uur werd ontdekt in een etagewoning van een 82-jarige vrouw aan de Hofstede in Brunssum. De vrouw bleek niet thuis te zijn. Door alert reageren van een aantal schoolkinderen die toevallig aan de woning voorbij gingen en rook uit de woning zagen komen, was de brandweer snel ter plaatse en was het vuur snel geblust. Hierdoor bleef de schade beperkt. Enkele bewoners van drie boven de woning gelegen etages hebben voor korte tijd hun woning moeten verlaten. De 82-jarige vrouw kan haar woning in verband met rook- en roetschade tijdelijk niet gebruiken. Zij is door familie opgevangen.

Nuth; Autodief aangehouden
Dinsdagmiddag omstreeks 15.30 uur werd op de van Eynattenstraat in Nuth een 27-jarige inwoner uit Leverkusen (D) aangehouden, omdat hij in het bezit was van een gestolen auto.
Een belastingambtenaar die een controle uitvoerde op grond van de Wegenbelasting, constateerde het feit en hield de man staande. Toen de man zijn medewerking weigerde, schoot een toevallig passerende brandweerman te hulp. Hierna werd de man aan gealarmeerde politieagenten overgedragen. De autodief, die een bekende bleek te zijn van de Duitse Justitie, had geen identiteitspapieren bij zich. Hij werd ingesloten.

Heerlen; Drugsdealer aangehouden
Dinsdagmiddag omstreeks 15.40 uur werd op de Oranje Nassaustraat een 21-jarige inwoner uit Heerlen aangehouden. De man die bij zijn aanhouding hevig verzet pleegde, had ruim drie gram cocaïne bij zich. In de woning troffen agenten later nog een drie gram harddrugs aan. Zijn rijbewijs dat de man op 5 maart van dit jaar, in verband met een onderzoek naar zijn geschiktheid om een motorvoertuig te besturen, had moeten in leveren, werd in zijn auto aangetroffen. Tegen de Heerlenaar werd proces-verbaal opgemaakt.

A.J.M. Boosten
(Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050