Persbericht: MobileFreaks.nl komt met interactieve SMS taalgids

Nijmegen 28 maart: De razendsnelle opkomst van de mobiele telefoon heeft geleid tot het onverwachte succes van SMS berichten. SMS wordt beperkt door het maximum aantal tekens en om die reden is er een ware kunst ontstaan in het maken van zeer beknopte omschrijvingen, die soms ook al in chatkanalen werden gebruikt.

Raadselachtige SMS-jes
SMS berichtjes die mensen ontvangen zijn soms echter een groot raadsel. Zo kan het zijn dat een mobiele beller het volgende berichtje ontvangt:
w8 ff 12 > brb
Vrijwel niemand zou kunnen bedenken dat de juiste vertaling luidt: Wacht even, ik wil (want two), koffie drinken, ben zo terug (be right back)

SMS Taalgids
Daarom is mobilefreaks.nl begonnen met het de interactieve online SMS taalgids. In de taalgids kan iedereen de betekenis opzoeken van berichten of zelf nieuwe woorden leren. Leuke woorden en afkortingen van bezoekers worden door de redactie toegevoegd. Het is de bedoeling dat de SMS taalgids uitgroeit tot HET hulpmiddel voor begrijpelijk en of lollig SMS-en.
Als mensen een raadselachtig SMS bericht hebben ontvangen, dan kunnen zij die opsturen naar de redactie, die zal het dan op de site vermelden en dan kunnen de bezoekers samen uitzoeken wat de betekenis is. http://www.mobilefreaks.nl/smstaal/

Nieuwe service: Grappige voicemail berichten
Nadat eerst de logo's, SMS afbeeldingen en ringtonen in opkomst kwamen (ook te vinden op Mobilefreaks.nl) zijn er voor de bezoekers nu sinds kort ook grappige voicemails te downloaden.