Gemeente Ede

Korting op aanslag onroerende zaakbelasting (OZB) Ook 100 gulden voor huishoudens in bijzondere wooneenheden.

Huishoudens krijgen dit jaar 100 gulden terug via een korting op de aanslag onroerende zaakbelasting (OZB) voor woningen. Deze 100 gulden wordt ook wel de Zalmsnip genoemd. Huishoudens in bijzondere wooneenheden die zelf geen aanslag onroerende zaakbelasting ontvangen, krijgen één dezer dagen een brief van de gemeente om ook voor die 100 gulden lastenverlichting in aanmerking te komen. Het gaat dan bijvoorbeeld om bewoners van bijzondere wooneenheden, zoals verpleeghuizen, jeugdinternaten, bejaardenoorden en gezinsvervangende tehuizen.

Contact
Woont u in zon bijzondere wooneenheid en u heeft vóór 1 april 2001 nog geen brief ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de heer F.R. Geerink van de gemeente, tel. (0318)
68 05 26. Om in aanmerking te komen voor deze bijdrage dient u ingeschreven te staan in de gemeentelijke bevolkingsadministratie van de gemeente Ede. Als peildatum geldt hiervoor de datum van 1 januari 2001.

Kamerbewoners
Voor met name kamerbewoners geldt een afwijkende situatie. De huisbaas ontvangt in dit geval de bijdrage van 100 gulden alsmede een extra korting van 75 gulden via de OZB aanslag die wordt opgelegd voor het hele pand. De kamerbewoner kan vervolgens de huisbaas aanspreken op een gedeelte van deze bijdrage. De 175 gulden wordt dan gedeeld op basis van het aantal kamerbewoners.



Ede, 28 maart 2001