28 MAART 2001

Jongeren maken kennis met de gevarieerde wereld van transport en logistiek tijdens Snuffeldag in Bergen op Zoom

Meerijden met een truck, zelf bedienen van een heftruck en een autolaadkraan, een kijkje in een echt warehouse en bij een transportbedrijf, en vooral heel veel informatie. Dit waren de ingrediënten van de gevarieerde Snuffeldag die op 17 maart jl. plaatsvond in Bergen op Zoom. Ruim 150 enthousiaste bezoekers uit West-Brabant en Zeeland konden hier kennis maken met de gevarieerde wereld van transport en logistiek. Dit alles onder het motto ´niet kijken, maar doen´.

De snuffeldagen worden ook dit jaar georganiseerd door Vakopleiding Transport en Logistiek, hét gespecialiseerde opleidingsinstituut voor de sector transport en logistiek, in samenwerking met het bedrijfsleven. De snuffeldag in Bergen op Zoom werd georganiseerd in samenwerking met het Markiezaat College in Bergen op Zoom, twee logistieke dienstverleners en zeven transportbedrijven.

De snuffeldagen vormen het praktijkonderdeel van de jongerencampagne van Vakopleiding Transport en Logistiek en zijn bedoeld om jongeren een kijkje achter de schermen van deze dynamische sector te geven. De jongerencampagne richt zich op VMBO-scholieren tot 21 jaar, met als doel de dynamiek en de goede toekomstperspectieven van werkend-leren opleidingen in de sector onder de aandacht te brengen. Hiermee wil de Vakopleiding voldoende instroom van jonge, enthousiaste mensen creëren voor de sector.

Snuffeldagen
Snuffelmiddagen zijn dé manier om te bepalen of werkend-leren in de sector transport en logistiek echt bij iemand past. Ze worden op regionaal niveau georganiseerd, en vinden dus altijd bij jongeren in de buurt plaats. Tijdens zo´n dag kunnen jongeren rondneuzen bij een bedrijf uit de sector.

Ze kunnen de medewerkers van een transportbedrijf vragen stellen en, onder begeleiding van een medewerker van de Vakopleiding, kennismaken met het materieel en de producten. Het soort bedrijf is daarbij natuurlijk afhankelijk van de interesse. Zo kan een warehouse worden bezocht, maar ook een transportbedrijf of een binnenvaartschip.

Prijsvraag met spetterende prijzen
Om deelname aan de Snuffelmiddagen te stimuleren organiseert de Vakopleiding een prijsvraag met als hoofdprijzen een geheel verzorgde TruckTrip en BusTrip naar Spanje. Tijdens de reis beleven de winnaars alle ins en outs van het transportvak. Daarnaast zijn er nog andere fantastische prijzen, zoals een jaar lang gratis naar de bioscoop en een compleet videopakket met de allernieuwste actiefilms.

Genoeg redenen dus voor jongeren om mee te doen. Dat kan overigens via advertenties in landelijke en regionale bladen, een speciale postcard, de internetsite www.moveup.nl en het gratis nummer 0800-1442. Via deze media kunnen jongeren ook meer informatie aanvragen over Snuffelmiddagen. De winnaars van de prijsvraag worden in juli 2001 bekend gemaakt.