Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

28/03/01 Prins Bernhard en Minister-president bij opening Dr. Albert Heijn Gebouw van Universiteit Nyenrode

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard der Nederlanden is woensdagmiddag 28 maart te Breukelen aanwezig bij de opening van het Dr. Albert Heijn Gebouw van Universiteit Nyenrode. Minister-president W. Kok verricht de opening en houdt een toespraak. In het Dr. Albert Heijn Gebouw bevinden zich collegezalen, kantoren en studiefaciliteiten. De universiteit heeft nu drie keer zo veel ruimte tot haar beschikking.

Uitgangspunt bij de bouw is geweest dat de ruimte een ontmoetingplaats is voor alle studenten. Blikvanger van het Dr. Albert Heijn Gebouw is de centrale hal, die geheel in glas is uitgevoerd. Het nieuwe pand heeft acht collegezalen, die in grootte variëren van 40 tot 260 zitplaatsen. Het gebouw was nodig om de groei van met name de Master of Science programma's en MBA programmas op te vangen.

Universiteit Nyenrode, gesticht in 1946 op het landgoed van Kasteel Nyenrode, was de eerste door het bedrijfsleven gefinancierde business school. Nyenrode heeft sinds 1982 de universitaire status en is de enige geprivatiseerde universiteit van Nederland. De universiteit verzorgt managementopleidingen voor (potentiële) managers. De programma's zijn grotendeels Engelstalig. Zowel theoretische kennis, ontwikkeling van managementvaardigheden als persoonlijke ontwikkeling staan op de universiteit centraal.

Prins Bernhard is erevoorzitter van de universiteit, de Minister-president is Nyenrode Alumnus.