Universiteit van Utrecht

28 maart 2001

Alles tussen de oren

Schrijven met plaatjes, een virtuele ontdekkingsreis maken, stemmen kijken...maak kennis met de Universiteit Utrecht in de binnenstad en leer meer over Alles tussen de oren. 0:00 uur

Over dit thema vind je de volgende mobiele presentaties in de Utrechse binnenstad:

De poffertjeskraam
Een mobiele keuken, waar je zintuigen je keer op keer bedriegen. Iedere dag op Utrechtse basisscholen en vanaf 16.00 uur op het Domplein

Schrijven met plaatjes
Leer een nieuwe taal! En merk wat je met beelden al niet kan zeggen... In de Gemeentebibliotheek op de Stadhuisbrug.

Vreemde landen
Gebruik je geografenknobbel en teken een blinde kaart in. Tegenover reisboekenwinkel Interglobe aan de Vinkenburgstraat.

De regels van het spel
Raad de prietpraat van kinderen - met voor de jonge gasten een leuk testje over taalregels en uitzonderingen. Natuurlijk in De Kinderboekenwinkel aan de Ganzenmarkt.

Wat is waar?
Hoe goed werkt jouw geheugen? Speel wetenschappelijk Memory en ontdek een onverwacht verschil tussen mannen en vrouwen.

Virtuele ontdekkingsreizen
Reis naar overbekende en totaal vreemde plekken via het www, in de Gemeentebibliotheek op de Stadhuisbrug.

Wat is geluid?
Spelen met de geluidsmeter: doe onderzoek naar het verschil tussen meten en horen en naar achtergrondherrie. Gedurende de hele dag op verschillende plekken in de binnenstad.

Een kwestie van gevoel
Klopt het cliche van de ongevoelige man? De vakgroep Psychonomie onderzoekt onder andere de herkenning van emoties, door mannen en vrouwen. Door middel van een computersimulatie wordt getest hoe snel proefpersonen emoties herkennen. Mannen zijn daarin over het algemeen langzamer dan vrouwen. De vraag is natuurlijk: waardoor komt dat nou? In de Vroom & Dreesmann kun je het vandaag onderzoeken.

Stemmen kijken
Ontdek hoe je eigen stem eruit ziet! Zangles gehad? Koutje opgelopen? Bekijk het zelf, op je fonetogram, in Nature & Discoveries.

Mooi Nep
Een minitentoonstelling met unieke bloemmodellen en vreemde preparaten. Nu al te zien in Nature & Discoveries.

Het binnenste van de koe
Op reis door het binnenste van de koe, met behulp van anatomische preparaten. De hele week in de etalage van Broese Wristers.

Gewijzigd:Wednesday, March 14, 2001 Gaby Ammerlaan