Gemeente Goes

Persbericht

21 maart

College akkoord met raamwerk projectplan binnenstad Goes

De raadscommissie binnenstad bespreekt woensdag 28 maart het raamwerk van het projectplan voor de binnenstad van Goes, waarmee het college van burgemeester en wethouders onlangs akkoord is gegaan. In dit raamwerk is de visie vastgesteld waarvan de hoofdlijnen zijn gepresenteerd tijdens de "ideeënmarkt" op 12 december 2000.

Op de ideeënmarkt konden belangstellenden kennis nemen van én reageren op de eerste gepresenteerde ideeën over de inrichting van de binnenstad. Deze ideeën en de door de bezoekers van de projectenmarkt geventileerde reacties zijn vastgelegd in een schetsboek. Het schetsboek vormt, tezamen met het masterplan, het vertrekpunt voor het projectplan.

Op dit moment is de gemeente Goes druk bezig met de uitwerking van het projectplan. Het college van burgemeester en wethouders neemt deze zomer een besluit over het definitieve projectplan. Zodra het projectplan door het college is vastgesteld, organiseert de gemeente evenals vorig jaar uitgebreide inspraakmomenten voor de betrokkenen.

Ongeveer 450 mensen hebben vorig jaar december de ideeënmarkt bezocht. De gemeente Goes is zeer tevreden over de hoge opkomst en de belangstelling voor de plannen van de binnenstad van Goes. Omdat veel bezoekers aangaven, dat het jammer is dat de tekeningen slechts één dag te zien waren, is er een schetsboek gemaakt, waarin de gepresenteerde tekeningen zijn gebundeld.
Dit schetsboek geeft per thema een overzicht van de reacties die de bezoekers hebben gegeven. Het schetsboek ligt ter inzage bij de balie van bureau Voorlichting en bij de bibliotheek.

Op de internetsite van de gemeente Goes is binnenkort actuele informatie over het project masterplan binnenstad Goes terug te vinden.