Gemeente Emmen



Persbericht: Toekomst sportbeleid Emmen, 21 maart 2001

Discussie commissie SWOC over toekomst sportbeleid

Woensdag 28 maart vergadert de commissie voor Sport, Welzijn, Onderwijs en Cultuur (SWOC) over het sportbeleid van de gemeente Emmen. De vergadering begint om 19.00 uur en duurt tot ± 21.00 uur.

Eind 1993 is de sportnota 2002 vastgesteld. Deze nota moet het komend jaar geactualiseerd worden. Als eerste stap is er een onderzoek onder de sportverenigingen in onze gemeente gehouden. De uitkomsten van dit onderzoek zijn besproken met de verenigingen en maken straks onderdeel uit van de nieuwe 'sportnota 2010'.

De tweede stap bij de totstandkoming van deze sportnota is nu een gedachtenwisseling in de commissie SWOC. Vragen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld:

* - wat wil de gemeente met het geactualiseerde sportbeleid bereiken?

* - hoe wil de gemeente omgaan met de sportaccommodaties (clustering, herschikking)?

* - wat zijn de consequenties van privatisering?
* - wat vindt de commissie van de maatregelen-top10 die is samengesteld op basis van het onderzoek onder de verenigingen?

De vergadering wordt geleid door de heer B. Rübingh van het bureau Manage to manage uit Groningen. Hij is ondermeer gespecialiseerd in het adviseren van overheden over sportaangelegenheden. De vergadering van de commissie is openbaar, er kan door het publiek echter niet worden ingesproken.



Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen