Provincie Friesland

Agenda

28 maart 2001 17.00 uur Statencommissie voor Algemene en Economische Zaken

Plaats: Provinsjehûs, Tweebaksmarkt 52, Leeuwarden Secretaris: G. Kraak, tel. 058 292 56 18, e-mail: g.kraak@sis.fryslan.nl

Hoofdpunten

- Voorfinanciering coördinator Transnationale Waddenprojecten De International Waddensea Cooperation is momenteel bezig met het ontwikkelen van beleid dat gericht is op duurzame toeristische ontwikkeling. In een notitie wordt voorgesteld om voor de coördinatie van de hieruit voortvloeiende projecten een transnationale projectcoördinator aan te stellen en de kosten hiervan, samen met provincie Groningen, voor twee jaar voor te financieren.


- Nota Internationale Contacten Provincie Fryslân In de nota wordt een beleidskader gegeven om tot een goede afweging te kunnen komen over de vraag met welke regio s buiten Nederland een relatie moet worden aangegaan en op welk terrein. Verder wordt voorgesteld een budget beschikbaar te stellen voor het ontvangst van een Chinese delegatie en een handelsmissie naar Sichuan.


- Budget Sociaal Economisch Beleid, Eerste Tender 2001 Voor ligt een voorstel van Gedeputeerde Staten over het al dan niet toekennen van een financiële bijdrage aan de binnengekomen projectvoorstellen in het kader van de Verordening Sociaal Economisch Beleid. Aan de commissie wordt gevraagd hiermee in te stemmen.


- Provinciale cofinanciering LEADER
Voor 1 april 2001 moeten de potentiële Leader+ gebieden hun ontwikkelingsprogrammas hebben ingediend bij SNN. Conform de Europese cofinancieringsvoorwaarden moet hierin ook de nationale en regionale cofinaniering worden aangegeven. In de notitie wordt een voorstel gedaan over de provinciale bijdrage aan de Friese potentiële Leader+ gebieden.


- Benoeming nieuwe commissaris NUON
Per 8 juni moet een Nuon-commissaris worden benoemd door provincie Fryslân. In een notitie wordt voorgesteld om een externe kandidaat te benoemen.


- Instellen Externe hoor- en adviescommissie bezwaarschriften ambtenarenzaken
Voorgesteld wordt een externe hoor- en adviescommissie voor bezwaarschriften in alle ambtenarenzaken in te stellen. De commissie zal worden samengesteld uit werkgevers- en werknemersleden en moet Gedeputeerde Staten adviseren over het afhandelen van voorkomende bezwaarschriften. De statencommissie wordt gevraagd in te stemmen met de instelling van de commissie en de voorgestelde werkwijze.

Belangstellenden zijn welkom op de publieke tribune In vergaderingen van Statencommissies hebben burgers de gelegenheid om, maximaal 5 minuten, over een punt van de agenda mee te praten. Verzoeken daartoe moeten voor het begin van de vergadering schriftelijk bij de voorzitter ingediend worden met opgave van de punten waarover men wat wil zeggen.

Voor informatie over de openbare vergaderingen kunt u terecht bij het Informatiecentrum provincie Fryslân, Tweebaksmarkt 52 Leeuwarden. Tel. 058- 292 55 24 e-mail info@fryslan.nl

U kunt de stukken raadplegen op deze site. Wilt u van ons bericht, als er nieuwe stukken beschikbaar zijn op internet? Geef uw e-mailadres dan even door via (provincie@fryslan.nl).