Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 28-03-2001 3e Persbericht 28 maart 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten inbraken aangehouden
Zondagmiddag om 17.30 uur is op het politiebureau aan de Mathildelaan een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongen wordt verdacht van het opzetten van een inbraak in zijn woning afgelopen zondag. Hij deed een valse aangifte van de inbraak. Uit het onderzoek van de politie bleek dat hij betrokken was bij enkele tientallen inbraken in scholen en bedrijven in Eindhoven tussen december 2000 en maart 2001. Vervolgens konden woensdagmiddag twee 17-jarige Eindhovense jongens worden aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van de inbraken samen met de eerder aangehouden verdachte. De inbrekers namen alles wat van hun gading was mee bij de inbraken. De politie heeft een klein deel van de buit teruggevonden. De eerste verdachte is woensdag voorgeleid voor de rechter-commissaris en de twee andere verdachten zullen komende week worden voorgeleid. De politie doet verder onderzoek naar de omvang en de aard van de gepleegde inbraken.

Eindhoven: Verkeersongeval met dodelijke afloop Op de kruising Geldropseweg Vestdijk is woensdagmiddag rond 14.30 uur een 19-jarig meisje uit Eindhoven verongelukt tijdens een verkeersongeval. Het meisje was op de fiets en kwam op een nog onbekende manier in aanrijding met de vuilniswagen van een 30-jarige chauffeur uit Eindhoven. De vuilniswagen reed over de Geldropseweg en sloeg rechtsaf de Vestdijk op. Het meisje kwam onder de vuilniswagen terecht. Het is vooralsnog onbekend uit welke richting het meisje kwam. Getuigen van het ongeval worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900 8844.

De Rips: Snelheidscontrole
Op de Ripsestraat is woensdag tussen 11.45 en 14.15 uur op snelheid gecontroleerd. In totaal werden 382 voertuigen gecontroleerd. 87 bestuurders reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 86 km/u.

Valkenswaard: Motorrijder gewond na valpartij
Op de Tienendreef is woensdagmiddag rond 15.15 uur een 32-jarige motorrijder uit Valkenswaard gewond raakt toen hij met zijn voertuig ten val kwam. De man reed weg vanaf een uitrit en wilde de Tienendreef oprijden toen zijn voertuig plotseling uitbrak in een bocht. De man kwam met zijn voertuig in een groenstrook ten val. Hij werd met een onderbeenbreuk opgenomen in het St. Joseph ziekenhuis.