Pers-/ agenda-informatie
Utrecht, 12 Maart 2001

Stadsschouwburg Utrecht
blauwe zaal
kassa: 030-2302023

introductievoorstelling & première:

Kees Wennekendonk

met

"Donder & Liefde II"

Een cabarettesk muziektheaterprogramma onder het motto:


- 'hoe ontvankelijker je kijkt, hoe vrediger de chaos lijkt.'-
Introductievoorstelling: Woensdag 28 Maart 20.30u
Premiere: Donderdag 29 Maart 20.30u,
entree f17,50

Als een legosteentje aanspoelt op het strand, als Oom Koos zich verhangt in het Noorderplantsoen, als twee personen één blijken te zijn, als er een ijsbeertje verdwijnt in Blijdorp, als de hotelier laveloos wankelt door de gangen, dan stormt het op Nova Zembla, dan raast de donder door het ruim, dan valt er een briefje uit de hemel. Dan zingt Kees Wennekendonk. Dan moet je luisteren naar het water, dan moet je luisteren naar de wind, dan moet je luisteren naar Bach, en als je er een vinden kan: een kind. Kees Wennekendonk zingt en dicht vanachter de vleugel, de gitaar en de accordeon een avondvullend programma over de donder en de liefde bij elkaar, waarbij horen en zien en wat schepen vergaan. Textbijdragen van o.a. Adriaan van Dis, Ingmar Heytze en Jan Veldman.

REGIE-ADVIEZEN PAUL FELD (Growing up in Public)

Bio Kees Wennekendonk

Utrechter Kees Wennekendonk (1957) is een muzikale omnivoor. Sinds eind van de jaren zeventig is hij actief als pianist-zanger en componist. Daarnaast speelt hij accordeon, banjo, gitaar, mondharmonica, vleestrompet en synthesisatoren. Wennekendonk schreef muziek voor ruim dertig theaterproducties en was drie jaar vaste pianist en muzikaal commentator bij het televisieprogramma Karel. Daarnaast treedt hij op als soloperformer met piano-improvisaties, eigen liedjes en werken van anderen. Hij componeert werk voor bedrijfsfilms en televisiereclames theater- en dansproducties. In 1997 verscheen de c.d. Donder en liefde I. Hij laat zich inspireren door de grote romantische componisten, maar evenzeer door New-Orleans-jazz, rock & roll, rhytm & blues en piano-improvisatoren als Keith Jarrett en Chick Corea. Wennekendonk creëert een sfeer waarin het lijkt alsof de muziek ter plekke wordt geboren.

Momenteel werkt Kees aan de lancering van zijn solotheaterprogramma "Donder & Liefde II", een avondvullend programma vol liedjes en poëzie. Dit gaat 29 maaart dit jaar in de Blauwe Zaal van de Stadsschouwburg in Utrecht in premiere. Hiernaast ontwerpt en fabriceert hij brilmonturen van hoorn, hout en mammoettand onder de naam OCCHIALI WENNEKENDONK, unica voor individuele opdrachtgevers.

Kees Wennekendonk
Oudegracht 226 ad Werf
3511 NT Utrecht
030-2300222
06-53761632
E-mail:
keeswennekendonk@hetnet.nl exposite: www.slimbit.nl/occhiali