Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-03-27: Gemeente Den Haag tekent intentieverklaring toegankelijk internet

Op woensdag 28 maart a.s. om 16.00 uur zal wethouder Pierre Heijnen van Onderwijs, Sociale Zaken, Werkgelegenheidsbevordering en Integratiebeleid samen met de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mevrouw A.M. Vliegenthart een intentieverklaring ondertekenen om de gemeentelijke website toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. De ondertekening vindt plaats tijdens de openingsmanifestatie Drempels Weg in de Jaarbeurs in Utrecht.

Veel websites zijn slecht toegankelijk voor mensen met een handicap. Zo hebben blinden die een braillelezer gebruiken grote moeite met plaatjes die niet door tekst worden ondersteund. Met het project Drempels Weg wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn, en Sport dergelijke drempels wegnemen. Het komend jaar zet een aantal bedrijven, instellingen, gemeenten en ministeries zich in om hun internetactiviteiten toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. Tijdens de openingsmanifestatie op 28 maart ondertekenen zij daarvoor een intentieverklaring.

In de verklaring spreekt de gemeente de intentie uit om haar website www.denhaag.nl voor het eind van het jaar 2001 voor een belangrijk deel te laten voldoen aan de richtlijnen die het ministerie van VWS als norm voor toegankelijke websites heeft vastgesteld. Het ministerie van VWS heeft de intentie om de gemeente Den Haag hierbij te ondersteunen.

last update: 27 maart 2001 ;pag.: 6601; auteur: 112 27 maart 2001 - pag. 6601 - 112