Van der Moolen Holding NV

Amsterdam, 28 maart 2001

PERSBERICHT

Van der Moolen breidt uit naar de American Stock Exchange

Van der Moolen, reeds actief op de New York Stock Exchange en de beurzen van Chicago en Philadelphia, heeft een principe-akkoord bereikt over de verwerving van een 51% belang in Cohen, Duffy, McGowan & Co., LLC (CDM), een specialist en market maker in aandelenopties op de American Stock Exchange (Amex) in New York.

Cohen, Duffy, McGowan & Co.

Cohen, Duffy, McGowan, opgericht in 1972, opereert succesvol als optie-specialist en market maker op de Amex, met een marktaandeel van circa 12% in het totale contractvolume van de Amex. De onderneming telt 36 medewerkers. De Amex is één van de belangrijke Amerikaanse optiebeurzen, verantwoordelijk voor 31% van het totaal in de Verenigde Staten verhandelde contractvolume in 2000.

CDM is specialist op de Amex in opties op 125 bedrijven, waaronder General Electric, SBC Communications, 3M, Home Depot, Exxon Mobil, Philip Morris, Lucent, Sun Microsystems, United Parcel Service, Goldman Sachs, Merck, Deutsche Telekom en Kellog & Co. Van de optieseries waarvoor CDM optreedt als specialist zijn er 7 gerelateerd aan de Dow Jones Industrial Average, 32 aan de Standard & Poor's 500 Index en 8 aan fondsen die deel uitmaken van de Nasdaq 100 Index.

Drs. F.M.J. (Fred) Böttcher, directievoorzitter van Van der Moolen: "De samenwerking met Cohen, Duffy, McGowan geeft ons direct een vooraanstaande plaats op een markt met een sterke groeipotentie. Het bedrijf heeft een lange en succesvolle historie en beschikt over een uitstekend team van handelaren, die als partners direct betrokken blijven bij de financiële prestatie van de onderneming".

American Stock Exchange

De American Stock Exchange is de op één na grootste optiebeurs in de Verenigde Staten. De Amex is de enige beurs in de Verenigde Staten die drie handelssegmenten combineert: opties, aandelen en Exchange Traded Funds (ETF's: beleggingsfondsen gekoppeld aan een index). In 2000 werd op de Amex een record aantal van 208 miljoen optiecontracten verhandeld, een stijging van 60% ten opzichte van het handelsvolume in 1999. De Amex kent een specialistsysteem gecombineerd met vloerhandel en realiseert op dit moment een volledig elektronisch systeem van schermenhandel voor de optievloer. Dit systeem, dat wordt geleverd door OM Gruppen, zal worden geïmplementeerd in het vierde kwartaal van 2001. In 2000 is de Amex joint ventures aangegaan met de beurs van Singapore en Euronext voor meervoudige notering en handel in ATF's in Azië en Europa.

Transactie

Cohen, Duffy, McGowan zal functioneren als een zelfstandige operationele unit binnen de Van der Moolen groep, echter toekomstige synergie met andere activiteiten van Van der Moolen in de Verenigde Staten is voorzien. De elf huidige partners van CDM zullen na de transactie als partners actief blijven in de onderneming. De acquisitie zal naar verwachting direct bijdragen aan de winst per aandeel van Van der Moolen Holding.

John McGowan, president van het management committee van Cohen, Duffy, McGowan: "Samenwerking met Van der Moolen zal een extra impuls geven aan onze expansie op de Amex. In de optiemarkten is toegang tot een sterke kapitaalbasis in toenemende mate bepalend voor de handelsmogelijkheden en de groeipotentie van bedrijven als het onze. De samenwerking met Van der Moolen biedt ons de ideale uitgangspositie om onze groeistrategie versneld voort te zetten."

De voorgenomen acquisitie vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthoudende instanties in de Verenigde Staten en Nederland.

Nadere informatie: Tom Schram, telefoon: +31 (0)20-535 67 89 Meer informatie over Van der Moolen: www.vandermoolen.com.