Gemeente 's-Gravenzande


Voorlichtingspagina 21 maart 2001
Commissievergaderingen

Op dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 maart en maandag 2 april zijn er openbare commissievergaderingen in het stadhuis. Hieronder kunt u lezen welke onderwerpen er bij de verschillende commissies op de agenda staan. In de agenda's kunnen nog veranderingen optreden. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat een bepaald punt tijdens een vergadering aan bod komt, kunt u het beste vooraf even contact opnemen met de secretaris van de betreffende commissie.

Commissie Wegen en Groen, Verkeer, Sport en Milieu (dinsdag 27 maart, 19.30 uur)

* Voorbereidingskrediet werkzaamheden aansluiten bedrijfsafvalwater glastuinbouw

* Krediet uitbreiding grafkelders

* Krediet aanbrengen beschoeiing Groeneweg
* Krediet uitbreiding contract Milieubureau Westland
Commissie Cultuur, Welzijn en Onderwijs
(woensdag 28 maart, 19.30 uur)

* Fusie OnderwijsAdvies West Zuid-Holland met de SBD Rijnland
* Inpandige verbouwing en aanpassing ISW-locatie Sweelincklaan
* Garantstelling t.b.v. de Stichting Kinderopvang 's-Gravenzande
* Krediet uitbreiding formatieplaatsen

* Krediet aanschaf software bevolkingsadministratie en administratie Sociale Zaken

Commissie Financiën, Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting en Sociale Zaken
(donderdag 29 maart, 19.30 uur)

* Wijziging legestarief reisdocumenten

* Wijziging van de Exploitatieverordening
* Vaststelling bestemmingsplan parapluherziening prostitutie
* Begrotingswijzigingen

Commissie Algemeen Bestuurlijke en Economische aangelegenheden (maandag 2 april, 19.30 uur)

* Krediet renovatie stadhuis

* Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening 's-Gravenzande 1995
* Krediet aanschaf boot met onderstel voor de brandweer
* Standpunt t.a.v. structuurvisie detailhandel Haaglanden
De agendastukken voor deze vergaderingen kunt u vanaf vrijdag a.s. inzien bij het informatiepunt in de hal van het stadhuis (tijdens openingsuren) en in de bibliotheek aan het Zandeveltplein.
Openbare hoorzitting

Commissie bezwaar- en beroepschriften

De voorzitter van de commissie bezwaar- en beroepschriften maakt bekend, dat deze commissie op woensdag 28 maart 2001 in het stadhuis van `s-Gravenzande in vergadering bijeen zal komen. Tijdens deze vergadering worden de volgende bezwaarschriften behandeld.
19.40 uur

Openbare hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van de familie Vlaardingerbroek tegen het besluit van het college een invalidenparkeerplaats toe te wijzen op de Naaldwijkseweg.
20.00 uur

Openbare hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van BDO Walgemoed CampsObers namens de heer J.W. Knoppert, tegen het besluit van het college om tijdelijk bewoning van de bedrijfswoning Bloemenlaan 8 door zijn dochter toe te staan.

20.20 uur

Openbare hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van de heer J.N.M. Löbker, tegen het besluit van het college om vergunning te weigeren voor de bouw van een tuinkamer aan het huis gelegen aan de Maasdijk 185 te 's-Gravenzande.

20.40 uur

Openbare hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van de heer B.J.J. Steyn, tegen het besluit van het college om vergunning te weigeren voor de bouw van een 1.80 meter hoge schutting voor de voorgevelrooilijn op het perceel Noordlandseweg 86 te 's-Gravenzande.
Inlichtingen kunnen vooraf worden ingewonnen bij de secretaris van de commissie, mevrouw mr. M. van Gils (tel. 0174-430124).
Koopzondagen

Burgemeester en wethouders hebben de volgende zon- en feestdagen voor het jaar 2001 aangewezen waarop de winkels voor het publiek geopend mogen zijn:

1. zondag 18 februari

2. zondag 18 maart

3. maandag 16 april (2e Paasdag)

4. donderdag 24 mei (Hemelvaartsdag)

5. maandag 4 juni (2e Pinksterdag)

6. zondag 1 juli

7. zondag 19 augustus

8. zondag 2 september

9. zondag 2 december

10. zondag 9 december

11. zondag 16 december


Bouwplannen

Aangemelde bouwplannen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

J. van Deventer

Berging

Hoflaan 9

J. Haaring

Tuinhuisje

Zeestraat 152

Aangevraagde bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

W. Boekestein

Warenhuis

Groeneweg 149

A. Sonneveld

Warenhuis met bedrijfsruimte

Noordlandseweg bij 98

J.A. van der Eijk

Dakkapel

Naaldwijkseweg 173A

R.C.J. de Koning

Toegangsdeuren

Maasdijk 35

Firma Franke van de Kruyk

Bedrijfsruimte en warrmteopslagtank

Gravin van Bylandtlaan 3

L.E.W. Zwinkels

Vergroten woning

Groeneweg 139

L.J. de Zeeuw

Dakkapel

Kwekerslaan 19

R.D.J. de Zeeuw

Verwijderen schoorsteen

Koningin Julianaweg 42

W.F.J. van Rest

Aanbouw

Mr. Schokkingstraat 12

Verleende bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

P. Doelman

Vergroten woning

Mr. Schokkingstraat 10

J.J. van Dijk

Verbouwen woning

Marsmanstraat 39

M.L.G. Overmars

Dakkapel

Molenstraat 17

R.C. Neervoort

Verbouwen van 2 woningen naar 1 woning

Zeestraat 124/126

M.A. Kampert

Berging

Bordewijkstraat 10

W.H. van de Harg

Verbouwen woning

Heliotroop 9

Gemeentelijk Woningbedrijf

Bouwen fietsenstalling en wijzigen entree

Zandeveltplein 2/24

W. Wildeboer

Vergroten woning

Gasthuislaan 88

P. van der Knijf

Serre

Prins Bernhardstraat 23

Informatie over aangemelde bouwplannen en aangevraagde bouwvergunningen kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Op deze afdeling liggen ook gedurende zes weken de verleende bouwvergunningen ter inzage. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten schriftelijk gemotiveerd bezwaar maken door het indienen van een bezwaar schrift. Het bezwaarschrift moet worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande. In de linkerbovenhoek van de enveloppe moet de aanduiding 'bezwaarschrift Awb' zijn vermeld.

Wet milieubeheer

Beschikking

Het college van burgemeester en wethouders heeft de beschikking opgesteld naar aanleiding van een aanvraag om vergunning op grond van de Wet milieubeheer van VOF M.A.R. de Rijke, revisievergunning voor het glastuinbouwbedrijf op het adres Nieuwlandsedijk 5.

Ontwerpbeschikking

De ontwerpbeschikking heeft 4 weken ter inzage gelegen. Er zijn gedurende deze termijn geen bedenkingen ingekomen; er zijn geen nadere adviezen ontvangen van de wettelijk adviseurs in deze.

Ter inzage beschikking
De beschikking ligt gedurende een termijn van zes weken na de dag van publicatie, van donderdag 22 maart 2001 tot en met woensdag 2 mei 2001, ter inzage in het stadhuis, afdeling Bouwen en Milieu, kamer 112, van 9.00 tot 16.00 uur. Na telefonische afspraak kunt u de stukken ook inzien op maandagavond tot 19.00 uur. Desgewenst kan een toelichting op de stukken worden gegeven.

Beroep

Binnen vermelde termijn kan beroep worden ingesteld door diegenen die eerder bedenkingen hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking en/of diegene die kan aantonen hiertoe redelijkerwijs niet eerder in staat te zijn geweest. U dient het beroepsschrift te richten aan de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. U kunt ook een voorlopige voorziening vragen. Voor het indienen van een beroepsschrift alsmede de voorlopige voorziening is griffiegeld verschuldigd, voor de exacte bedragen kunt u bellen met de Raad van State (telefoonnummer 070-4264426).

De beschikking wordt pas van kracht na de termijn van zes weken indien géén beroep is ingesteld. Is er beroep ingesteld alsmede een voorlopige voorziening gevraagd dan is de beschikking pas van kracht nadat er een uitspraak is inzake de voorlopige voorziening.

Afvalwijzer

Gemeentewerf
Fultonstraat 3
Openingstijden: maandag van 13.00 tot 15.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand van 8.30 tot 11.30 uur. Informatie: 416286
Recycling
Hoflaan 28
Openingstijden: donderdag van 19.00 tot 20.00 uur (alleen brengen, geen verkoop), vrijdag van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Informatie: 418105

Recycling

Recycling 's-Gravenzande stimuleert door inzameling en verkoop het hergebruik van in goede staat verkerende huisraad. De opbrengst komt jaarlijks ten goede aan tientallen projecten in derdewereldlanden en landen in Oost-Europa. Meubilair, huishoudelijke apparaten, kleding en gereedschap kunt u brengen naar de Recycling, het liefst op donderdag of zaterdag (zie openingstijden).

Groen of grijs?

Volgende week (26 tot en met 30 maart) worden de grijze minicontainers geleegd.

Zet geen ijzer, plastic of andere spullen naast uw minicontainer. Het vuilophaalbedrijf neemt dit niet mee.

Grof huisvuil

Grof huisvuil is al het huishoudelijk afval dat niet past of hoort in een minicontainer. Voorbeelden: bedden, spiralen, puin, grond, grof tuinafval en tuinmeubelen.

U kunt grof huisvuil op drie manieren kwijt:

* U kunt het zelf wegbrengen naar de gemeentewerf (zie openingstijden).

* Het wordt gratis op afroep bij u opgehaald. U kunt hiervoor de speciale Grof vuillijn bellen: 421906. Er wordt dan met u een afspraak gemaakt wanneer het wordt opgehaald; dit is afhankelijk van het soort grof vuil.

* Wilt u tussentijds van uw grof vuil af, dan kost dat f 75,--. Dit bedrag moet vooraf betaald worden aan de kassa van de gemeentewerf. Daarna wordt het grof vuil bij u opgehaald.

Grof huisvuil dient zoveel mogelijk gescheiden te worden aangeleverd. Grof tuinafval ontdoen van wortels en grond.

Puin

Voor puin geldt een andere regeling dan normaal grof huisvuil. U kunt het brengen naar de gemeentewerf (zie openingstijden). De eerste m³ is gratis, voor meer betaalt u f 25,-- per m³.

Let op: het puin moet schoon zijn, dus niet vervuild met grond, eterniet e.d.

Chemisch afval

U kunt met chemisch afval terecht bij de gemeentewerf (zie openingstijden) of bij de chemokar die enkele keren per jaar door de gemeente rijdt. De komst van de chemokar wordt altijd apart aangekondigd op deze pagina.

Asbest

Particulieren kunnen asbest gratis afgeven bij de gemeentewerf. U dient hiervoor minimaal 5 werkdagen van tevoren een vergunning aan te vragen in het stadhuis. Het asbest moet verpakt zijn in doorzichtig, niet-luchtdoorlatend materiaal, zoals dik plastic. Dit is te koop bij tuinbouwtoeleveranciers. Asbest platen moeten per stuk zijn verpakt en mogen niet worden gebroken.

Oud papier

Oud papier kunt u de komende dagen inleveren bij de volgende scholen:
* Eikenhorst, Jade 3 op schooldagen tot 16.00 uur, woensdag tot
12.00 uur (in bundels/doosjes bij fietsenberging);
* De Zandhorst, gebouw Ds. Van Geest, Naaldwijkseweg 28 op schooldagen tussen 8.15 en 15.30 uur, op woensdag van 8.15 tot 12.15 uur (niet na schooltijd).

Verder kunt u oud papier kwijt bij:

* de papiercontainer van de beide voetbalverenigingen op het Julianasportpark, ingang Wattstraat;

* de papiercontainer bij de milieu-eilanden;
* de gemeentewerf in de Fultonstraat (zie openingstijden).