Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 28 maart 2001

GROOT AANTAL BOMEN GEPLANT OP
NATIONALE BOOMFEESTDAG

Op woensdag 21 maart werd in Geldrop de Nationale Boomfeestdag gevierd. Zo'n 66 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisschool 't Klokhuis plantten een groot aantal bomen aan de Laan van Tolkien onder begeleiding van hun leerkrachten en het IVN afdeling Geldrop. Hoewel de weergoden de kinderen niet gunstig gezind waren, waren zij niet minder enthousiast. Al zingend trotseerden de kinderen de regen en de kou. Gehuld in regenkleding en kaplaarzen plantten de leerlingen van 't Klokhuis veel verschillende bomen.

Op de Nationale Boomfeestdag werden er 45 grote en 30 kleine bomen geplant. De kleine bomen werden in de grond gezet door kinderen uit groep 7. Toen zij hiermee klaar waren, begonnen ze met de aanleg van een 800 meter lange haag met 3200 planten.

De kinderen uit groep 8 kwamen later op de ochtend aan de beurt; met de hulp van een aantal hoveniers plantten zij de grotere bomen. Nadat deze koude en natte klus geklaard was, kregen de kinderen op school een plantencertificaat op naam uitgereikt van wethouder de heer Maasakkers. Hard werken maakt hongerig: de kinderen werden daarom getrakteerd op een appel. Ten slotte kregen alle boomplanters een bouwplaat om zelf een nestkastje te kunnen maken.