Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 28 maart 2001

VANAF 22 MAART IN WERKING
BEWEEGBARE AFSLUITING KORTE KERKSTRAAT

Op donderdag 22 maart stelde wethouder W. Maasakkers op ludieke wijze de beweegbare afsluiting van de Korte Kerkstraat in werking. Met de plaatsing van deze 'barrier' is er geen sluipverkeer meer mogelijk. Na een korte inleiding nam de wethouder plaats in een brandweerauto en demonstreerde de werking van de barrier.

De gemeenteraad besloot tot het plaatsen van dit obstakel omdat het, tot nu toe geldende, inrijverbod regelmatig wordt genegeerd door sluipverkeer. Het gaat om een robuust opvallend obstakel van ongeveer 50 cm breed dat automatisch kan verzinken in de grond. Bussen en hulpvoertuigen worden uitgerust met speciale apparatuur om het obstakel op afstand te kunnen aansturen.

LANGZAAM VERKEER
Na het passeren van de betreffende voertuigen komt de barrier automatisch omhoog en springt het waarschuwingslicht op rood. Andere motorvoertuigen kunnen dan niet meer doorrijden. Hoewel de maatregel wordt ondersteund met paaltjes over de gehele breedte van de weg, kan het langzaam verkeer wel gewoon gebruik blijven maken van de Korte Kerkstraat.

LADEN EN LOSSEN
Tussen 08.00 en 11.00 uur wordt de barrier uitgeschakeld om het laden en lossen mogelijk te maken.