Vakvereniging Voor Machinisten en Conducteurs

Tilburg, 28 maart 2001

VVMC: halsstarrige NS oorzaak mislukken overleg

De VVMC, de grootste vakbond voor rijdend personeel, heeft vanmiddag het overleg met de NS-directie verlaten nadat duidelijk werd dat verder praten geen zin meer had. De bond bereidt voor maandag 2 april a.s. een 24-uursstaking voor. Alles is uit de kast gehaald om stakingen te voorkomen, maar de halsstarrige houding van de NS-directie geeft duidelijk een ramkoers aan, aldus VVMC-bestuurder Hubert Vankan.

De VVMC was bereid om 10 juni, de invoering van de procesvereenvoudiging, niet als doel op zich te zien. VVMC-onderhandelaar Vankan: Deze gevoelige datum had geen breekpunt hoeven te zijn. We waren bereid om op dit punt te bewegen indien de directie bereid was om naast de nut en noodzaak ook de vertrouwenscrisis bij de NS mee te nemen in het onderzoek. Hierover is vanmiddag helaas geen overeenstemming bereikt.

Donderdag zal de VVMC in de raad van advies met haar kaderleden bespreken hoe de komende periode er uit zal zien. Een 24-uursstaking op 2 april wordt voorbereid. Het stadium van publieksvriendelijke acties is voorbij, stelt een teleurgestelde Hubert Vankan. De NS-directie wil echt niet, dat is vanmiddag opnieuw duidelijk geworden.