S H O
Samenwerkende
Hulporganisaties

PERSBERICHT

Opbrengst India-actie 20 miljoen

Den Haag, 28 maart 2001.

De Nationale actie "Aardbeving India" van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) heeft tot nu toe 20 miljoen gulden opgebracht.
De Indiase deelstaat Gujarat werd eind januari getroffen door een verwoestende aardbeving. Meer dan een miljoen mensen zijn dakloos na de ramp, die naar schatting 30.000 doden en 55.000 gewonden en duizenden vermisten tot gevolg had.
De Samenwerkende Hulporganisaties geven noodhulp aan de slachtoffers om de eerste periode na de ramp door te komen. Ook wordt er gewerkt aan de wederopbouw.

Artsen Zonder Grenzen
Artsen zonder Grenzen heeft rond de eerste week van maart haar programma in Gujarat succesvol afgesloten en werkte ten noorden en oosten van Bhuj en distribueerde aldaar de hulpgoederen in afgelegen dorpen.
Er zijn 19.000 tenten, inclusief dekens en plastic verstrekt. Verder zijn er water-en hygiƫneprojecten uitgevoerd, o.a. opvouwbare waterzakken en watertanks en toiletvoorzieningen voor een vluchtelingenkamp voor 600 families. Artsen Zonder Grenzen heeft medisch personeel, bloedtransfusie materiaal, verbandmiddelen en medicijnen en mentale medische zorg geleverd.