Provincie Groningen

Besluitenlijst van GS van 27 maart 2001 - Besluitenlijst nr. 11
1. GS hebben besloten een eenmalige waarderingssubsidie van 2.500,- te verlenen aan het Noorderpoortcollege voor de organisatie van het congres "The International Association of Community and Further Education.

2. GS hebben besloten goedkeuring te onthouden aan de begroting 2001 van de gemeente Winschoten, omdat de ramingen van de uitgaven de financiële draagkracht van de gemeente te boven gaan, waardoor de financiële zelfstandigheid van de gemeente in gevaar komt.
3. GS hebben besloten een subsidie van 15.000,- te verlenen aan de Vereniging Dollard Tarwe voor het Bioraffinage project.
4. GS hebben besloten een subsidieverzoek van het landelijk steunpunt voor landbouw en zorg voor het ontwikkelen van een kwaliteitssysteem voor landbouw en zorgcombinaties af te wijzen. De ontwikkeling van het systeem is namelijk al in een vergevorderd stadium. Groninger Zorgboerderijen die tot certificering besluiten kunnen hiervoor een bijdrage bij de provincie vragen.
5. In een brief aan de statencommissie Welzijn, Zorg en Cultuur brengen GS hen op de hoogte van de stand van zaken m.b.t. de herstructurering van het bibliotheekstelsel.
6. GS stemmen in met het eindadvies van de commissie Woonproblematiek Delfzijl (cie Tielrooij), bestaande uit: de ruimtelijk-functionele visie, het sociale plan en het ontwerp voor de organisatie van de op te richten Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl (OMD). GS onderschrijven de noodzaak van het samenhangende pakket van doelstellingen, strategieën en maatregelen.
7. GS hebben besloten het project "Koeien & Kansen" de komende drie jaar te subsidiëren met een bedrag van 10.000,- per jaar.
8. GS hebben besloten een subsidie van 30.000,- te verlenen aan verpleeghuis Innersdijk voor het project Groningse Ontmoetingscentra. Het verpleeghuis is trekker van het project Groningse ontmoetingscentra voor dementerende ouderen en hun mantelzorgers. De subsidie is bestemd voor de inrichting van een centrum in Hoogkerk.

9. GS hebben besloten een subsidie van 47.100,- toe te kennen aan de Stichting Folkingestraat Synagoge, op grond van de begroting 2001 van de stichting.

10. GS hebben besloten een viertal subsidies met een totaalbedrag van 18.581,- te verlenen voor projecten en manifestaties beeldende kunst. Voor meer informatie, zie persbericht nr.61, d.d. 27-03-01.
11. GS hebben besloten een subsidie van 120.000,- te verlenen aan de Vooropleiding Theater uit het Actieprogramma Cultuurbereik. Het ministerie van OC en W verleent goedkeuring aan het door GS ingediende programma. Dit stelt het college nu in staat om een beschikking af te geven voor het jaar 2001. Met het Rijk en de gemeente Groningen is afgesproken dat de Vooropleiding Theater jaarlijks een subsidie van 120.000,- zal ontvangen vanuit het Actieprogramma van de provincie.

12. GS hebben besloten een subsidie van 500,- te verlenen aan Atletiek- en Recreatievereniging Groningen voor het NK Wegatletiek voor veteranen op 13 mei a.s. te Groningen.
13. GS hebben besloten het beleidskader toezicht gemeentefinanciën vast te stellen met ingang van 1 april 2001 van toepassing te verklaren.

14. GS hebben besloten een subsidie van 50.000,- te verlenen aan Stichting Noorderbreedte voor de afronding van het project dorpslandschappen door de uitgave van nog twee publicaties over dit onderwerp.