BMG NEDERLAND

Run DMC komt met nieuw materiaal

RUN DMC, MEEST INVLOEDRIJKE RAP GROEP IN HIP-HOP GESCHIEDENIS, KOMT

MET NIEUW MATERIAAL

Het nieuwe, langverwachte album van Run DMC Crown Royal komt op 30 maart a.s.uit. Uiteraard staat het album vol met harde beats en scherpe raps, maar ook de rock-invloeden zijn weer volop terug te vinden. Op de eerste single Rock Show wordt de band bijgestaan door Stephan Jenkins van Third Eye Blind. Op de overige 12 nummers zijn samenwerkingen te vinden met de meest populaire rappers en rockmuzikanten zoals: Jagged Edge (Let s Stay Together), Method Man (Simmons Inc.), Kid Rock (The School Of Old), Fred Durst (Them Girls), Everlast (Take the Money and Run), Nas & Prodigy van Mobb Deep (Queens Day) en vele anderen.

Run DMC is voortdurend op toernee en doet ongeveer 200 optredens per jaar. In de zomer van 2001 komt de band naar Europa voor optredens en festivals.

Run DMC kan worden beschouwd als de meest invloedrijke rapgroep in de hip-hop geschiedenis. Sterker nog, zonder Joseph Simmons (Run), Darryl McDaniels (DMC) een Jason Mizell (Jam Master Jay) had rap nooit bestaan, omdat zij de fundering gelegd hebben waarop het hele genre is gebouwd. Run DMC staat niet alleen bekend als een groep die trends zet (nieuwe dansen, nieuwe mode en een nieuwe taal), maar vooral als een groep die geschiedenis heeft geschreven. Zij waren de eerste rap groep die samenwerkte met een rock band (Aerosmith). Zij hebben enorm succes geboekt met de crossover hit Walk This Way uit 1984 en ervoor gezorgd dat hip-hop mondiaal bekend werd. Ze zijn die eerste rap groep die een Grammy heeft gewonnen; de eerste rappers die de cover van high-profile tijdschriften als Rolling Stone en Spin haalden; de eerste rappers die een gouden plaat behaalden (Run DMC/Profile 1984), een platina album (King Of Rock/1985) en meervoudig platina (Raising Hell/1985) in Amerika. Tevens waren zij de eerste rappers wiens videoclips op MTV gedraaid werd.

RUN DMC - WHERE IT ALL BEGAN!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: BMG NEDERLAND B.V.
Kim van Adelberg
Telefoon: (035) 6256 231
E-mail: kim.van.adelberg@bmg.nl


02 mrt 01 11:03