Gemeente Eindhoven

Persbericht: 14 maart 2001

Informatiemarkt wijst 'De weg naar werk'

Op vrijdag 30 maart a.s. organiseert de dienst Werk, Zorg en Inkomen (WZI) van de gemeente Eindhoven voor de tweede keer de informatiemarkt 'De weg naar werk'. Deze informatiemarkt, die vorig jaar druk bezocht is, is bedoeld voor langdurig werkzoekenden uit de regio Eindhoven. De markt wordt gehouden in gemeenschapshuis Hagenkamp aan de Maria van Bourgondiëlaan 6 in Eindhoven en is te bezoeken van 14.00 uur tot 19.00 uur. Twintig instellingen presenteren zich deze middag aan langdurig werkzoekenden en andere belangstellenden.

De weg naar werk
Het doel van 'De weg naar werk' is om werkzoekenden kennis te laten maken met de vele mogelijkheden die er zijn om uiteindelijk aan een betaalde baan te komen. Voor mensen die moeite hebben met het vinden van passend werk zijn er diverse instanties die hierbij hulp kunnen bieden. Uitgangspunt is dat de persoon in kwestie samen met een instantie eventuele problemen oplost die de weg naar werk belemmeren. Op de infomarkt 'De weg naar werk' is daarom allerlei informatie op het gebied van scholing en training te vinden. Cliënten van de dienst WZI met een Abw, Ioaw of Ioaz uitkering hebben voor de informatiemarkt al een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

Tijdens de informatiemarkt is kinderopvang aanwezig. De toegang is gratis.
Gemeenschapshuis Hagenkamp is met openbaar vervoer te bereiken met stadbus 15 richting Veldhoven en streekdienst 150 richting Reusel. Uitstappen bij bushalte Solmsweg.