Gemeente Tilburg

30-03-2001

Gemeente stimuleert huiswerkbegeleiding Somalische kinderen

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg heeft vandaag besloten een incidentele subsidie van f 14.499,- toe te kennen aan de Somalische Vereniging in Brabant (SOVib) voor huiswerkbegeleiding van Somalische kinderen.
De vaststelling van het bedrag is gebaseerd op de subsidienorm voor schoolloopbaanbegeleiding, met aanvullend een bedrag ten laste van de budgetten multiculturele samenleving.

In het kader van de herziening van de schoolloopbaan begeleiding wordt met SOVib besproken op welke wijze de begeleiding van de kinderen het beste kan verlopen. De aanvullende middelen zijn tijdelijk ter ondersteuning van de specifieke problematiek van Somalische kinderen.

Op 19 januari 2001 heeft SOVib per brief de gemeente laten weten te zijn gestart met een project huiswerkbegeleiding voor 26 Somalische kinderen uit de groepen 6, 7 en 8. De huiswerkbegeleiding vindt plaats op zaterdag- en zondagmiddag van 15.00 - 18.00 uur in de islamitische school 'Aboe el-Chayr'. De kinderen worden begeleid door zowel Nederlandse als Somalische vrijwilligers. Met het bedrag van f 14.499,- zijn de totale kosten van het project gedekt.