Gemeente Zwijndrecht

Bodemkwaliteitskaart en bodembeheersplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwijndrecht maken bekend dat zij hebben vastgesteld de bodemzoneringskaart, het bodembeheersplan en het Addendum zone `Oud Zwijndrecht' in bodemkwaliteitskaart en bodembeheersplan voor de gemeente Zwijndrecht. Dit definitieve besluit zal met ingang van 30 maart 2001 zes weken ter inzage liggen in het infocentrum van het gemeentehuis, Burgemeester de Bruïnelaan 45 te Zwijndrecht.

Bij het opstellen van de bodemzoneringskaart is het gemeentelijke grondgebied ingedeeld in een aantal zones, waarbinnen de bodem afgezien van lokale uitzonderingen een vergelijkbare milieuhygiënische kwaliteit heeft. Per zone geldt een aantal regels, beschreven in het bodembeheersplan, met betrekking tot welke grond (kwaliteit en herkomst) mag worden hergebruikt als bodem en welke bewijsmiddelen voor de milieuhygiënische kwaliteit van de hergebruiksgrond hierbij worden geaccepteerd. In dit plan is bepaald op welke wijze grond binnen de gemeente verplaatst en toegepast mag worden. De bedoeling is vrijkomende grond zoveel mogelijk te hergebruiken. Indien er bijvoorbeeld grond vrijkomt bij de aanleg van een weg, wordt op basis van het grondstromenplan bepaald waar deze grond opnieuw gebruikt kan worden.

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen het besluit van burgemeester en wethouders. Schriftelijke bezwaren kunnen worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Zwijndrecht, t.a.v. Commissie bezwaar en beroepsschriften, Postbus 15, 3330 AA te Zwijndrecht. Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend en bevat ten minste: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Het bezwaar schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. De indiener van het bezwaarschrift kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank. Van de verzoeker wordt door de griffier een griffierecht geheven.

Zwijndrecht, 29 maart 2001