NPM Capital NV

30 maart 2001, Amsterdam

NPM Capital en Sofinim investeren in Valkieser Communications NPM Capital en de Belgische participatiemaatschappij Sofinim hebben ieder een 12,5%-belang genomen in het in Hilversum gevestigde Valkieser Communications. Dit is een bedrijven-groep die zich heeft ontwikkeld tot een full service organisatie op onder andere het gebied van de audiovisuele en interactieve media. Het kapitaal wordt aangewend om het resterend belang in een drietal minderheids-deelnemingen te verwerven en zal tevens worden gebruikt voor de financiering van de verdere groei van de onderneming.

Valkieser heeft in het afgelopen jaar een omzet behaald van circa EUR 25 miljoen en heeft thans circa 250 medewerkers (fte's) in dienst.

Valkieser Communications is opgericht in 1982 heeft haar roots in de televisiesector. Het bedrijf is actief met een breed scala aan activiteiten, zoals de concept ontwikkeling en de realisatie van (breedband)internet sites en dvd programma's, de realisatie van tv-commercials en special effects voor speelfilm, en, via dochterbedrijf United Broadcast Facilities, de facilitaire realisatie van televisieprogramma's (zoals tv-shows, sportverslaggeving, popconcerten, documentaires en dramaseries).

NPM Capital is verstrekker van risicodragend kapitaal in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, België, Frankrijk en Ierland. NPM Capital participeert momenteel voor een bedrag van meer dan EUR 1,1 miljard in circa 190 ondernemingen.

Sofinim, behorend tot de Belgische groep Ackermans & van Haaren, en waarin NPM Capital als minderheidsaandeelhouder participeert, is verstrekker van private equity. Haar gediversifieerde portefeuille heeft een EVCA-waarde van circa EUR 350 miljoen.