Politiebericht Groningen: Diverse 30-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdagmiddag 30 maart 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Winsum: auto uit koers
Op de Provincialeweg tussen Mensingeweer en Winsum, ter hoogte van Maarhuizen vloog donderdagmiddag een personenauto uit de bocht en belandde in het struikgewas van het Mensingerweersterhoofddiep. De drie inzittenden, twee inwoners van Groningen (man 20, vrouw 21) en een 23-jarige inwoonster van Wehe den Hoorn moesten voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. De man kwam met de schrik vrij. Niet duidelijk werd wie de bestuurder van het voertuig is geweest. Aan de hand van de getuigenverklaring moet dit nog worden uitgezocht. Het onderzoek zal worden vastgelegd in een proces-verbaal.. De beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Lettelbert: auto over de kop op de A7
Op de A7 bij Lettelbert is gisterenavond tegen 23.30 uur een 39-jarige automobilist uit Delft met zijn auto over de kop geslagen. De bestuurder die gewond over werd gebracht naar het ziekenhuis verklaarde dat hij een klapband kreeg, waardoor hij de macht over het stuur verloor. Vervolgens sloeg de auto over de kop en belandde in de middenberm. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. De politie moet nog onderzoeken in hoeverre een lekke band een rol heeft gespeeld bij de aanrijding.

Piket: Snelheidscontroles
Op de Jachtlaan in Delfzijl zijn donderdagmiddag 922 voertuigen gecontroleerd. Dat keverde een uitstekend resultaat op. Er was geen enkele bestuurder die een overtreding pleegde. Op de Weg naar Den Dam in Delfzijl werd eveneens een goed resultaat geboekt. Daar bleken slechts drie bestuurders de snelheid te overtreden gedurende de controle. De hoogst genoteerde reed 72 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Scheiding bij Marum zijn donderdagmiddag 40 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 80 km/u.

Uithuizermeeden: auto totaal vernield
De auto van een 32-jarige inwoner van Uithuizen raakte total loss toen hij donderdagmiddag op de Hoofdstraat in Uithuizermeeden tegen een boom botste. Hij wilde een voor hem rijdende tractor inhalen, maar werd zelf ingehaald door een 23-jarige inwoner van Loppersum. Om een botsing met deze auto te voorkomen, remde hij af en stuurde sterk naar rechts met gevolg dat hij tegen een boom botste. De auto is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Groningen: parkeren aan de Sontweg
In verband met de drukte die wordt verwacht bij de wedstrijd FC Groningen- Vitesse, die zondag a.s. plaatsvindt, adviseert de politie om zoveel mogelijk te parkeren aan de Sontweg te Groningen, tegenover de brandweerkazerne Door de vele wegopbrekingen rond het stadion van FC groningen is het moeilijk om daar een goede parkeerplek te vinden.

Stadskanaal: hennepkwekerij
In een woning aan De Weegbree in Stadskanaal heeft de politie vrijdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen. Het ging om ongeveer 160 planten. De bewoner (30) had de kwekerij ondergebracht op de vliering De apparatuur zoals transformatoren, pompene, assimilatielampen, alsmede de planten zijn vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844.