Gemeente Leiden

Wegwerkzaamheden rond Centraal Station

BOUWEN EN WONEN - Vanaf maandag volgende week past de gemeente de wegen in de omgeving van het station Leiden Centraal. Het gaat hierbij om het Schuttersveld tussen Ballonpad en Rijnsburgerviaduct, de Bargelaan tussen station Leiden Centraal en Rijnsburgerweg en de Rijnsburgerweg tussen Rijnsburgerviaduct en Boerhaavelaan. De werkzaamheden duren ongeveer drie maanden.

Vijf fasen
De werkzaamheden worden in vijf fasen uitgevoerd:
1. Bargelaan, westzijde (groenstrook), en de zuidzijde van Rijnsburgerviaduct en Schuttersveld tussen Bargelaan en Stationsplein;
2. Rijnsburgerweg en Rijnsburgerviaduct, noordzijde, tussen Boerhaavelaan en Dellaertweg;

3. Schuttersveld, zuidzijde, tussen Stationsplein en Ballonpad;
4. Schuttersveld, noordzijde, tussen Dellaertweg en Ballonpad, en Bargelaan, westzijde (rijbaan);

5. Rijnsburgerweg, zuidzijde, tussen Boerhaavelaan en Bargelaan, Bargelaan, oostzijde, en het kruispunt van de Rijnsburgerweg en Bargelaan.

Omleiding
De gedeelten waar de gemeente aan het werk is, wordt uitgevoerd worden afgesloten voor het verkeer. De Rijnsburgerweg is tijdens de werkzaamheden een eenrichtingsweg naar het centrum. Het verkeer uit het centrum richting Rijnsburgerweg wordt omgeleid via de Schipholweg, de Plesmanlaan, de Darwinweg, de Sandifortdreef, de Albinusdreef en de Wassenaarseweg.
Fietsers en voetgangers worden langs het werkgebied geleid.

Meer informatie?
Heeft u nog vragen of opmerkingen over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met de hoofdopzichter, de heer B. Smits van het gemeentelijk Ingenieursbureau (071-5165935).