PERSBERICHT

answork, de eerste elektronische B2B-marktplaats in Frankrijk, kiest webMethods B2Bi Solution Suite om handelspartners aan te sluiten

Amsterdam, 30 maart 2001 - webMethods (Nasdaq: WEBM), toonaangevend aanbieder van integratiesoftware voor grote ondernemingen, B2B-marktplaatsen en softwarebedrijven, maakt bekend dat answork, de B2B-marktplaats die door BNP Paribas, Cap Gemini Ernst & Young, Crédit Agricole en Société Générale is opgericht, de webMethods B2Bi Solution Suite heeft gekozen als integratieplatform.

answork beheert elektronische marktplaatsen waar klanten, zowel leveranciers als afnemers, hun commerciële zakelijke transacties via internet kunnen optimaliseren. answork beslaat alle stappen van het procurement-proces, dat levering op factuur en follow-up van de betalingen omvat, in een beveiligde omgeving en met complete vertrouwelijkheid. Op dit moment richt answork zich vooral op het verwerken van doorlopende aankopen van goederen en diensten waarover eerder is onderhandeld (kantoormaterialen, meubilair, computers, kantoorautomatisering, onderhoud, tijdelijke krachten, etcetera).

"Een belangrijke overweging voor answork is dat we in staat moeten zijn om onze handelspartners universele, eenvoudige integratieoplossingen te bieden die snel ingezet kunnen worden. Voor deze aanbesteding hebben we webMethods gekozen, vanwege hun begrip van de B2B-markt en de technische prestaties van het bedrijf," aldus Martial Gérardin, operationeel directeur bij answork.

webMethods, dat eerder succesvolle integratieoplossingen aan B2B marktplaatsen leverde, zal de technische oplossingen leveren voor answork's complete business-to-business integratie (B2Bi)-strategie. Deze strategie omvat de snelle en transparante integratie van processen en toepassingen, binnen het hele bedrijf en in real time. De webMethods B2Bi Solution Suite biedt een complete oplossing voor een snelle integratie van answork's interne toepassingen, en breidt deze vervolgens via internet uit om te integreren met de managementoplossingen van handelspartners.

"De webMethods B2Bi Solution Suite bevindt is een innovatieve oplossing voor software-integratie. webMethods' levert technologie voor het integreren van toepassingen, zowel binnen de firewall als daarbuiten, wanneer via internet integratie met handelpartners gerealiseerd wordt. Daarmee kunnen bedrijven hun meest strategische bedrijfsprocessen automatiseren en hun e-commerce initiatieven sneller op de markt brengen," zegt Laurie Mascott, vice president EMEA van webMethods.

webMethods B2Bi Solution Suite

De webMethods B2Bi Solution Suite automatiseert bedrijfsprocessen binnen de onderneming en met partners en klanten via internet. De complete reeks oplossingen omvat integratieproducten voor B2B, enterprise toepassingen, mainframes en partners. Hiermee kunnen grote ondernemingen en B2B-marktplaatsen een complete end-to-end oplossing inzettten voor het integreren van klanten, leveranciers en partners tot een real time B2B-handelsnetwerk, terwijl ze tegelijkertijd de efficiency van de interne operatie kunnen vergroten.

Over answork

answork is een neutrale beheerder van elektronische marktplaatsen en faciliteert de handel tussen bedrijven, met als doel hun prestaties permanent te verbeteren. Het bedrijf is on line sinds het begin van oktober 2000. answork biedt een wereldwijd en op maat te maken technologische oplossing waarmee kopers en verkopers via internet hun handel kunnen optimaliseren volgens vooraf onderhandelde voorwaarden in een speciaal daarvoor bestemde, veilige omgeving. answork zal ook toegang bieden tot een reeks gepersonaliseerde diensten. Als bedrijf met een startkapitaal van 15 miljoen euro, profiteert answork van de financiële ondersteuning van haar vier aandeelhouders: BNP Paribas, Cap Gemini Ernst & Young, Crédit Agricole en Société Générale. Om die reden heeft het de middelen om verdere ontwikkeling en haar ambitie om Europees marktleider te worden, te ondersteunen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van answork: www.answork.com

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware voor wereldwijde top-2000-bedrijven, business-to-business elektronische marktplaatsen en softwarebedrijven. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Deze koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen substantieel verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 550 klanten van wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks tot belangrijke B2B-marktplaatsen zoals ForestExpress, eHITEX/Converge en PetroCosm. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com