Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-03-2001
Persbericht Regionaal, 11.00 uur

Rampenoefening oude Lekbrug afgelast

UTRECHT Op de oude Lekbrug bij Vianen zou donderdag 5 en zaterdag 7 april een realistische oefening van een complexe ongevalsituatie plaatsvinden. Hieraan zouden eenheden van de Politie, Brandweer en GHOR (geneeskundige hulp bij ongevallen en rampen)regio Utrecht, het Korps Landelijke Politiediensten, het Rode Kruis en Rijkswaterstaat deelnemen. Doel van de oefening was de samenwerking tussen de verschillende hulpverleners te toetsen en te versterken.

In overleg met de oefenleiding is besloten om de voor vijf en zeven april aanstaande geplande multidisciplinaire rampenoefening Lekbrug uit te stellen.

Dit besluit hangt samen met de actuele ontwikkelingen rondom mond- en klauwzeer (MKZ). Gebleken is dat een aantal aan de oefening deelnemende diensten en individuele leden van deelnemende eenheden direct betrokken zijn bij MKZ gerelateerde activiteiten.

Daarnaast is een oefening op deze schaal gelet op de landelijke situatie niet passend. Op tal van locaties over het land verspreid, zijn inmiddels restricties afgekondigd om eventuele besmetting te voorkomen.

Wanneer de oefening uiteindelijk doorgang zal vinden is op dit moment nog niet duidelijk