Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen, 12.05 uur
Verkeerscontrole

MAARSSEN Vrijdagmorgen heeft de politie bij de afrit van de Zuilensering een verkeerscontrole gehouden. Tussen tien over tien en kwart over elf werden 13 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere, het rijden zonder autogordel, het rijden zonder rijbewijs en niet hebben van een autogordel.

Verkeerscontrole

VINKEVEEN Tussen kwart over één en twee uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden bij de afrit Abcoude (A2). In totaal werden negen bekeuringen uitgeschreven voor onder andere vervallen APK, het niet dragen van de autogordel en het rijden met een ongeldig rijbewijs.

Bestuurder onder invloed

ABCOUDE In het kader van de alcoholcampagne `Doe nuchter, rij alcoholvrij` werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25 jarige automobilist uit Abcoude gecontroleerd. De man Blies een (a) hetgeen betekent dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1.1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een boet van 900,= en een rijontzegging van vier uur.

Dronken man maakt verkeersovertredingen

BREUKELEN Vrijdagnacht zag de politie op de Breukeler Brug een bestuurder rijden die een aantal verkeersovertredingen maakte. De agenten zette de achtervolging in. De bestuurder reed in de richting van de A2. Ter hoogte van het verkeersplein van de A2 en de Breukelerwaard reed de man een aantal rondjes om het verkeersplein. Vervolgens reed hij onder het viaduct door richting de afrit van de westelijke rijbaan van de A2. De bestuurder wilde tegen het verkeer in gaan rijden.

Uiteindelijk reageerde de 19-jarige bestuurder uit Bussum op een stopteken van de politie en parkeerde zijn voertuig op de afrit. De man uit Bussum bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het bureau werd duidelijk dat hij 0,95 promille alcohol in zijn bloed had. Tevens bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs.

De man kreeg een rijontzegging van drie uur en een boete van 700,=. Voor zijn verkeersovertredingen werden drie processen-verbaal uitgeschreven.

Aanrijding schade
WOERDEN Een 21-jarige vrouw uit Utrecht reed vrijdagnacht met haar auto over de A12 in de richting van Utrecht. Omstreeks één uur viel zij tijdens het autorijden in slaap en kwam met haar voertuig in de berm terecht.

De vrouw bleef wonder boven wonder ongedeerd. Haar voertuig raakte zwaar beschadigd.

Caravan spontaan in de brand
WOERDEN Vrijdagavond belde een 25-jarige getuige naar de politie omdat hij vanuit zijn woning een caravan op de Industrieweg in de brand zag staan. Ter plaatse trof de politie een toercaravan aan die geheel in brand stond.

De getuige moest uit voorzorg zijn vrachtwagen die dicht bij de brandende caravan stond in allerijl weghalen om schade te voorkomen. De brandweer heeft de caravan geblust. De 61-jarige eigenaar uit Woerden kwam ook ter plaatse. De oorzaak van de brand is onbekend.

Overleden man blijkt dronken
WOERDEN Vrijdagavond werd de politie gebeld dat er op de Hogewal een auto stond met daarin een man die volgens getuigen geen teken van leven meer gaf.

Omstreeks tien over negen trof de politie een 50-jarige man uit Amsterdam aan. De agenten ontdekte dat hij in een zeer diepe alcoholslaap was. Nadat de man door de agenten was wakker gemaakt vroeg een agent of de man wist waar hij was. De man antwoordde direct dat wel te weten, namelijk in Hengelo.

De politie heeft de Amsterdammer een preventief rijverbod van 15 uur uitgereikt. Bij een hercontrole later in de nacht bleek de auto nog netjes op de Hogewal te staan.

Niets erin niets eruit
WOERDEN In het kader van de actie `Niets erin niets eruit` heeft de politie vrijdagavond op de Meeuwenlaan en de Willem de Zwartstraat een controle uitgevoerd.

In totaal werden 121 voertuigen gecontroleerd. Bij 29 voertuigen trof de politie zichtbaar buit aan in de auto. Elf auto`s stonden open. De politie heeft deze voertuigen afgesloten. Bij elk gecontroleerd voertuig werd een briefje achtergelaten, waarop duidelijk werd gemaakt dat de auto gecontroleerd was en wat de politie had aangetroffen.

Brandstichting
MIJDRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag om drie uur kreeg de politie een melding van een brandje. Ter plaatse bleek het te gaan om een bromfiets die in brand gestoken was. Een getuige kwam aanrennen en wist te melden dat de daders de wijk in waren gerend. De politie heeft naar de daders gezocht, maar ze niet kunnen achterhalen. De brandweer heeft het brandje geblust. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien. Getuigen kunnen bellen met de politie van het district Rijn en Venen op telefoonnummer 0900-8844.