Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 12.15 uur
Brandstichting

ZEIST De politie van het district binnensticht kreeg vrijdagmorgen een melding dat er een ontploffing had plaatsgevonden aan de Koeburgweg. Ter plaatse trof de politie achter een huisje van een pompinstallatie twee ijzeren deuren aan die geheel ontzet waren.

Tevens werd in een emmer die tegen de deuren was geplaatst een campinggasflesje aangetroffen. Onbekenden hadden door kranten en hout in de brand te steken het gasflesje in de emmer tot ontploffing gebracht. Door de ontploffing van het gasflesje werd het vuur direct gedoofd.

De pompinstallatie liep geen schade op. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze brandstichting. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44.

Diefstal uit auto met geweld

BITLHOVEN Vrijdagmiddag om kwart voor zes zag een 21-jarige man uit Zeist een man op de rechter voorstoel van zijn auto zitten. De man kwam uit de auto met zijn autoradio en een schroevendraaier. De eigenaar van de auto verzocht hem om de autoradio los te laten, maar de dief maakte stekende beweging met zijn schroevedraaier. De Zeistenaar liet hem daarop maar gaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gordelcontrole

BILTHOVEN De politie heeft vrijdagmiddag van kwart over twee tot half vijf een gordelcontrole gehouden op de N234. Van de 944 gecontroleerde bestuurders kregen er 21 een bekeuring voor het rijden zonder de verplichte gordel.

Rijden onder invloed

DE BILT Vrijdagmiddag om kwart voor vier hield de politie een auto staande met een open kofferdeksel waar een fiets uitstak. De bestuurder, 48-jarige man uit Bilthoven, rook naar alcohol, waarop hij een blaastest moest afnemen. De test gaf aan dat de man teveel gedronken had. Hij werd aangehouden. Op het bureau bleek dat de man een alcoholpromillage van 1,1 in zijn lichaam had. Dat leverde hem een rijverbod van vier uur en een boete van 900 gulden op.