Gemeente Leiden

Rijvaardigheidstest voor ouderen

BOUWEN EN WONEN - Sommige automobilisten deden meer dan dertig jaar geleden hun rijexamen. In de tussentijd zijn er veel verkeersregels veranderd en zijn er nieuwe regels bijgekomen. Daarom is woensdag 4 april 'BROEM-dag' voor Leiden en directe omgeving.

Het oefenterrein waar de oudere automobilisten hun rijvaardigheid gaan testen is het gebied rond de Bevrijdingskerk in Leiden Zuid-West. De BROEM-dag is speciaal voor automobilisten van 50 jaar en ouder. BROEM staat voor BReed overleg Ouderen En Mobiliteit. De dag is een initiatief van diverse ouderenorganisaties, gemeenten en 3VO. Tijdens de dag rijdt een adviseur met iedere deelnemer mee om advies te geven over de rijstijl. Daarnaast maken de oudere autorijders een test over de verkeersregels. Het derde onderdeel bestaat uit een gehoor-, oog- en reactietest.
De dag is opgezet omdat er geen nascholingscursussen zijn voor oudere automobilisten. Ook vind er geen controle plaats vanuit de overheid. Doordat het gehoor- en gezichtsvermogen van ouderen ongemerkt kan verslechteren, kunnen gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. De kosten voor deze dag zijn fl. 25,- per persoon. De deelnemers kunnen kiezen tussen het ochtend- of het middagprogramma. Meer informatie: de heer J. Remmerswaal (071-5762051 of 06-54717681).

AANMELDING BROEM-RIJVAARDIGHEIDSTEST LEIDSE REGIO 4 APRIL 2001


JA, ik meld me aan voor de BROEM-dag

Naam:.........................................................(m/v)

Adres:.............................................................

Postcode/woonplaats:...............................................

Telefoonnummer:....................................................

Voorkeur dagindeling (svp aankruisen)
0 ochtend 0 middag