Provincie Utrecht

Persbericht
28 maart 2001

Winst maken ... met een sociaal doel voor ogen
Staatssecretaris EZ bezoekt provincie Utrecht

Drs. G. Ybema, staatssecretaris voor Economische Zaken, brengt op 4 april a.s. een werkbezoek aan de provincie Utrecht. De provincie neemt onder leiding van gedeputeerde R. Robbertsen, portefeuillehouder Economische Zaken, de staatssecretaris die dag mee langs diverse locaties die een rol van betekenis spelen voor de Utrechtse bedrijvigheid.

De Sluis Groep, Woerden
's Ochtends staat het programma in het teken van 'maatschappelijk verantwoord ondernemen'. Een goed voorbeeld van een bedrijf dat succesvol op de commerciële markt opereert met een sociaal doel voor ogen is De Sluis Groep NV te Woerden. Dit bedrijf met een jaaromzet van zo'n 40 miljoen gulden is fabrikant van een breed assortiment artikelen, variërend van keukentrappen tot kinderspeelgoed. De Sluis Groep is ook de thuisbasis voor een landelijke keten van kringloopwinkels en het verzorgt diensten op het gebied van groenbeheer, assemblage en mailservice. Al deze activiteiten zijn gericht op de reïntegratie van mensen op de arbeidsmarkt. Mensen die problemen hebben met het vinden van een geschikte baan kunnen bij De Sluis Groep terecht, waar zij een vakopleiding krijgen aangeboden met uitzicht op een vaste aanstelling. Door leren en werken onder één dak aan te bieden, hebben bij dit bedrijf inmiddels 600 medewerkers een functie gevonden. De bedrijfsvooruitzichten zijn goed. Volgend jaar wordt een omzet van ruim 50 miljoen gulden verwacht, o.a. vanwege uitbreiding van het concern in Oost-Europa.

Staatssecretaris Ybema zal bij De Sluis Groep worden ontvangen door de directeur van het bedrijf, de heer Koffeman. Tijdens het bedrijfsbezoek wordt onder meer een rondleiding gegeven langs de montagehallen, waar medewerkers van De Sluis Groep met behulp van robots huishoudelijke artikelen in elkaar zetten. Tijdens de ontvangst is in Woerden is ook de Kamer van Koophandel Utrecht vertegenwoordigd. De Kamer van Koophandel besteedt in toenemende mate aandacht aan ' maatschappelijk verantwoord ondernemen' bij de aangesloten bedrijven in het Utrechtse. Verder zal de staatssecretaris tijdens het bedrijfsbezoek worden begeleid door mevrouw M. Verburg - van de Vegte, wethouder economische zaken van de gemeente Woerden.

Bezoek aan Het Klooster, Nieuwegein
's Middags is de staatssecretaris te gast bij de gemeente Nieuwegein, waar met o.a. de heer De Bruin, wethouder voor economische zaken, een gesprek plaats vindt over de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein bij Het Klooster. Na afloop van deze bespreking zal het gezelschap een kort bezoek brengen aan het Klooster.

Voor nadere informatie: Ron van Dopperen, 030 - 258 3196 of ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl