Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

http://www.minvrom.nl

uitnodiging persconferentie bekendmaking architect rijksmuseum

Den Haag, 29 maart 2001

Uitnodiging persconferentie

Bekendmaking architect rijksmuseum

Op woensdag 4 april aanstaande om 9.30 uur maakt rijksbouwmeester Jo Coenen de naam van de architect voor de renovatie van het Rijksmuseum bekend. Staatssecretaris voor cultuur Rick van der Ploeg, hoofddirecteur Rijksmuseum Ronald de Leeuw en directeur-generaal Rijksgebouwendienst Fred van der Veen zullen een toelichting geven op de keuze.
Na de persconferentie is de tentoonstelling .Het Nieuwe Rijksmuseum: Plannen en Maquettes. in Café Cuypers te bezichtigen. Daar zijn de zeven visies en maquettes met aanvullend beeldmateriaal te zien. De tentoonstelling duurt tot 30 april.

De volgende architecten dingen mee naar de opdracht voor de renovatie:
. Paul Chemetov van Architectenbureau Chemetov te Parijs, . Antonio Cruz Villalón en Antonio Ortiz Garcia van architectenbureau Cruz & Ortiz te Sevilla,
. Cees en Diederik Dam van architectenbureau Dam & partners te Amsterdam,
. Hubert Jan Henket van architectenbureau Henket te Esch, . Erik Knippers van architectenbureau Wouda BV te Utrecht, . Heinz Tesar van architectenbureau Tesar te Berlijn en Wenen, . Francesco Venezia uit Napels.

Programma:

9.00 uur ingang West open
9.00 -9.30 uur ontvangst met koffie in de foyer Filmzaal 9.30 - 10.15 uur toelichting architectenkeuze 10.15 -11.30 uur bezichtiging tentoonstelling

Plaats persconferentie:
Rijksmuseum
Entree via ingang West
Stadhouderskade 42
1071 ZD Amsterdam

Graag verneem ik of u bij de persconferentie aanwezig wilt zijn.

Ursul Schaap, coördinator communicatie Rijksgebouwendienst, telefoon 070-3393733, telefax 070-3391234

29 mrt 01 18:03