Politiebericht Friesland: Friesland 4-04-2001
Politieberichten van 3/4 (13.00 uur) t/m 4/4 (07.00 uur)

Dokkum: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 16.30 uur vond op het Oosterbolwerk een aanrijding plaats tussen een fietser en een voetgangster. De fietser een jongen van 13-jaar uit Dokkum, zag een vrouw, een 81-jarige inwoonster van Dokkum die over het Oosterbolwerk liep, over het hoofd. Hij botste tegen de vrouw aan, die ten val kwam. De vrouw werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkun en aldaar opgenomen.

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 12.50 uur vond op het Jacob Catsplein een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De fietser, een 21-jarige inwoner van Leeuwarden, reed over het Jacob Catsplein en sloeg linksaf. Hij kwam daarbij in botsing met een personenauto, die uit tegenovergestelde richting naderde en werd bestuurd door een 36-jarige inwoner van Sneek. De fietser raakte gewond en werd overgebracht naar het MCL-Zuid.

Tytsjerk: snelheid
Dinsdag omstreeks 12.50 uur werd op de Rustenbergerweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 19-jarige inwoner van Tytsjerk, reed aldaar met een snelheid 154 kilometer per uur, terwijl aldaar 100 kilometer per uur was toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Sneek: diefstal geld
Dinsdag omstreeks 15.00 uur kwam een onbekende man bij de kassa van een supermarkt aan het Sint Antoniusplein drie pakjes sigaretten afrekenen. De man betaalde met een bankbiljet van f 250.- Op het moment dat de caissière het wisselgeld terug wilde geven, sprak de man haar in een onbekende taal aan. Hij wilde haar duidelijk maken dat hij ander wisselgeld wilde hebben en deed vervolgens een greep in de kassalade en pakte een bankbiljet van f 100.- vast. De caissière, een 20-jarige inwoonster van Sneek, gaf daarop de man een klap op zijn hand. Zij werd toen afgeleid door een vrouw, die in het Nederlands hier iets van zei en waarschijnlijk bij de man hoorde. De man pakte daarop het bankbiljet van f 250.- weer van de kassa, waarna de vrouw de sigaretten betaalde. Beiden hebben daarop de supermarkt verlaten. De caissière vertrouwde de zaak niet en heeft daarop direct het geld in de kassa laten controleren en daarbij bleek dat uit de kassa honderden guldens waren weggenomen. Van de verdachten is een summier signalement bekend.

Sneek: woning inbraak
Dinsdag tussen 13.00 en 16.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Kloosterstraat. De voordeur van de woning werd opengebroken. Uit de woonkamer werd een breedbeeld kleuren tv met afstandsbediening weggenomen De bewoonster, een 27-jarige inwoonster van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Woensdag omstreeks 00.20 uur werd op het Vliet een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 355 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Goutum: onder invloed
Woensdag omstreeks 00.15 uur werd op de Overijsselseweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 40-jarige inwoner van Wijtgaard, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 285 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Heerenveen: huisvredebreuk
Dinsdag omstreeks 22.45 uur kwam er een melding binnen dat in een woning op het AZC Heerenveen aan de Stadionweg een man zat, die de woning niet wilde verlaten. De man, een 29-jarige inwoner van Heerenveen, (Joegoslavische nationaliteit) aangetroffen in zijn kamer op het AZC. De man had echter een centrumverbod en was niet meer welkom op het AZC. Dit was ook bij hem bekend. Ook nadat van hem gevorderd was de kamer en het AZC te verlaten, voldeed hij hier niet aan. De man werd daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Drachten: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.05 uur werd op de Waranda een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 47-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 765 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Harlingen: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.30 uur werd op de Noorderhaven een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Een, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 550 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uur.

Oldeberkoop: rijden tijdens ontzegging
Woensdag omstreeks 01.40 uur werd op de Stellingenweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 51-jarige inwoner van Donkerbroek, bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben, die liep tot 17juni 2003. De bestuurder wederom proces-verbaal aangezegd.

Leeuwarden: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.50 uur werd op de Hazelaarstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 380 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Nijega: auto in brand
Woensdag omstreeks 01.05 uur reed een 21-jarige inwoner van Leeuwarden in de auto van zijn moeder over de Waldwei onder Nijega in de richting Leeuwarden. Door nog onbekende oorzaak brak aan de achterzijde van het voertuig brand uit. De bestuurder heeft de auto aan de kant gezet en de brandweer van Tytsjerksteradiel heeft het vuur geblust, waarna de auto is weggesleept.

Boijl: diefstal portemonnee
Dinsdag tussen 10.00 en 18.00 uur was een 34-jarige inwoner van Steggerda aan het klussen in een pand aan de Boijlerweg. Tijdens de werkzaamheden had hij zijn portemonnee en GSM weggelegd. Toen hij naar huis wilde gaan, bleek dat zijn GSM en portemonnee waren verdwenen. Diezelfde avond omstreeks 21.30 uur belde hij naar zijn eigen GSM-nummer en hij kreeg toen een Engels sprekende man aan de lijn, die hem vertelde dat hij zojuist deze GSM had gekocht en in het verdere gesprek kwam ook naar voren dat die man in het bezit was van de portemonnee. De inwoner van Steggerda kon zijn spullen wel terughalen c.q kopen, dan moest hij komen naar een adres in Zorgvlied. Hierop heeft de man de politie gewaarschuwd. Op het adres in Zorgvlied werden de GSM en portemonnee aangetroffen en de bewoner, een 31-jarige inwoner van Zorgvlied werd aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Leeuwarden: onder invloed
Woensdag omstreeks 03.50 uur werd op de Julianalaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Daarvoor had een medewerker van de Nederlandse veiligheidsdienst deze bestuurder slingerend zien rijden over de Overijsselseweg en hij had daarop de politie gebeld. De bestuurder, een 49-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 780 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272