Politiebericht Limburg-Zuid: 3-04-2001
Persberichten district Sittard
Dinsdag, 3 april 2001

District Sittard

Sittard; steunfraude
De gemeente Sittard heeft bij de politie aangifte gedaan van steunfraude tegen een 51-jarige inwoner van die plaats. Die wordt ervan verdacht gedurende begin 1996 tot medio 1997 inkomsten te hebben verzwegen terwijl hij een steunuitkering had, daardoor de ten onrechte een uitkering te hebben ontvangen en de gemeente te hebben benadeeld voor ruim fl. 40.500,-. De sociale recherche maakt proces-verbaal op tegen de verdachte en de gemeente gaat het door de verdachte ten onrechte ontvangen bedrag terugvorderen.

Sittard; aangehouden
Vanmorgen, omstreeks 11.30 uur kreeg de politie van alerte getuigen een melding dat twee jongens bij het NS-station aan het Stationsplein in Sittard vermoedelijk een gestalde bromfiets aan het stelen waren. Zo hadden zij gezien dat er een op de uitkijk stond en de ander aan het stuur aan het sjorren was, vermoedelijk om het slot te verbreken. De politie die snel terplaatse ging trof er bij een gestalde bromfiets twee jongens (16 / 17) uit Sittard aan die werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De ouders van beide strafrechtelijk minderjarigen werden ingelicht en de politie stelt een nader onderzoek in of het tweetal de bromfiets hebben getracht te stelen.

Geleen; gesignaleerd
Bij controle afgelopen maandagavond op de Antracietstraat in Geleen van een 37-jarige man uit Kerkrade bleek dat de Kerkradenaar gesignaleerd stond voor een gevangenisstraf van 60 dagen die hij in verband met een rechtelijk vonnis nog moet ondergaan. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in afwachting van het ondergaan van de hechtenis werd ingesloten.