Persbericht

Utrecht, 4 april 2001

Reisinformatienummer 9292 vandaag al op volle sterkte

Vanaf woensdagmiddag is 9292 Openbaar Vervoer Reisinformatie op maximale sterkte. Ook is het servicenummer 0900-9292 tijdens de actiedagen van het NS-personeel extra vroeg bereikbaar: namelijk al vanaf 05.00 uur 's ochtends. De extra reisadviseurs kunnen de reiziger voorzien van actuele reisinformatie, alternatieve reisplannen en de handigste aansluitingen. Omdat het vinden van een alternatieve reisroute de 9292-reisadviseurs meer tijd kost dan normaal, kan het voorkomen dat de wachttijden oplopen. 9292 adviseert of te blijven wachten of gebruik te maken van de website van 9292, www.9292ov.nl . Op deze site kunnen reizigers eenvoudig èn gratis alternatieve reisadviezen opvragen van adres naar adres: zonder NS-treinverbindingen.

Zelf thuis alternatieve reisroute plannen
Ga naar de homepage www.9292ov.nl, druk op de knop 'reisadvies'; vul het vertrek- en aankomstadres in; selecteer onder dit invulscherm de optie 'Haltes/Vervoersoorten kiezen'; druk op 'OK'. En vink 'trein' uit. De reiziger krijgt dan een alternatief reisadvies zonder de trein. Treinen van NoordNed (Groningen en Friesland) en Syntus (Achterhoek) rijden wel volgens het normale dienstrooster: hiervoor kan de treinfunctionaliteit gewoon aan blijven staan.

9292
9292 is de merknaam van Openbaar Vervoer Reisinformatie (OVR), het onafhankelijke samenwerkingsverband van alle openbaar-vervoerbedrijven. Het bedrijf geeft snelle, actuele reisadviezen van adres naar adres met alle vormen van openbaar vervoer (bus, trein, tram, metro en ferry). Zowel persoonlijk per telefoon (0900-9292, 75 cent per minuut) als elektronisch via Internet en WAP; samen goed voor zo'n zeventien miljoen reisadviezen per jaar.