P E R S B E R I C H T

LASTMINUTE.COM BIEDT XOIP ers

EXCLUSIEVE LASTMINUTE AANBIEDINGEN

lastminute reizen, entertainment en cadeaus nu ook via XOIP.nl

AMSTERDAM, donderdag 5 april 2001

Alle services van lastminute.com zijn vanaf vandaag ook beschikbaar via het Unified Messaging platform van XOIP. Door deze samenwerking worden de 230.000 abonnees van XOIP via hun persoonlijke Inbox, SMS- en e-mail notificaties op de hoogte gehouden van de leukste lastminute reizen, concertkaarten en aantrekkelijke cadeaus. Lastminute.com is de eerste partner van XOIP die op deze wijze de XOIPers exclusieve additionele services biedt.

Alexandra Jankovich, managing director van lastminute.com Benelux: "XOIP.nl is met haar Unified Messaging platform een fantastische nieuwe partner voor lastminute.com. Middels deze samenwerking van twee zeer innovatieve bedrijven worden de mogelijkheden die SMS, e-mail en internet bieden optimaal gebruikt om consumenten te informeren over onze lastminute aanbiedingen .

Paul van Doorne, commercieel directeur van XOIP: De filosofie van lastminute.com; Inspiratie op het laatste moment sluit naadloos aan bij de lifestyle van onze gebruikers. XOIP gebruikers zijn vaak ondernemende mensen die veel onderweg zijn. Mobiliteit en individualiteit spelen daarbij een belangrijke rol. Bij XOIP proberen we de mobiele mens zo goed mogelijk te servicen op het gebied van communicatie. En omdat iedereen weer anders communiceert en andere eisen aan communicatie stelt, bieden we vele opties en media aan.

PROFIEL LASTMINUTE.COM

Lastminute.com ging op 9 januari jl. van start in Nederland. Lastminute.com werd in 1998 opgericht in Engeland. Het bedrijf telt inmiddels ruim 3 miljoen abonnees en heeft vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden, Spanje, Australië en Nederland. Het is het No 1 online travel bedrijf in Europa en de No 2 meest bezochte retail site in Europa na Amazon. In Nederland heeft lastminute.com al 55.000 abonnees.

Het oorspronkelijke idee was om een online reiswinkel te beginnen waar men lastminute-reizen kon boeken. Maar lastminute.com heeft zich snel ontwikkeld tot een prominent e-commercebedrijf met talloze andere producten en diensten. In Engeland is lastminute.com na Amazon de drukste bezochte site, met ruim 700.000 verschillende bezoekers per maand.

Lastminute.com werkt wereldwijd samen met meer dan 9000 prominente leveranciers waaronder Lufthansa, United Airlines, SAS, Bilderberg Hotels, Golden Tulip Hotels.

PROFIEL XOIP

XOIP (X=Anything Over Internet Protocol) is marktleider op het gebied van Unified Messaging solutions en stelt zich als doel producten te ontwikkelen die diverse communicatiekanalen, zoals Internet, E-mail, Telefonie, Fax, SMS, etc. met elkaar verbinden en bundelen. XOIP levert producten en diensten aan o.a. ISP s, ASP s, Telco s, Multinationals en Mediabedrijven.

XOIP Unified Messaging

Een van de meest aansprekende services is op dit moment het snelgroeiende en door meer dan 230.000 mensen in Groot Brittanie, Belgie en Nederland gebruikte XOIP U.M. platform. Enkele features zijn onder meer email2Phone, fax2email en voice2email.

Deze services stellen gebruikers in staat om via elke PC (met internet aansluiting) ter wereld hun e-mails, faxen en voiceberichten te bekijken en beluisteren. Tevens biedt het platform de mogelijkheid om via elke willekeurige telefoon e-mail en voiceberichten voor te laten lezen en automatisch te beantwoorden met een gesproken bericht.