Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Woensdagmorgen 4 april 2001
10:42 woensdag 4 april 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

EMMEN
Aanrijding met letsel
Dinsdagmiddag tegen 16.45 uur reed een 29-jarige bromfietser uit Emmen over de Warmeerweg. Daar botste hij tegen de voorzijde van een auto die vermoedelijk vanaf de parkeerstrook de rijbaan opreed. Deze auto werd bestuurd door een 29-jarige man uit Emmen. De bromfietser, die per ambulance naar het Scheperziekenhuis is gebracht, liep bij het ongeval een gebroken neus op.

MEPPEL
Aanrijding met letsel
Dinsdagavond rond 20.30 uur is een 17-jarige snorfietser uit Meppel bij een ongeval gewond geraakt. Hij botste op de kruising van de Werkhorst met de Reeststouwe tegen een auto. Deze werd bestuurd door een 38-jarige plaatsgenoot. De snorfietser raakte gewond aan zijn benen. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

EMMEN
Auto in de sloot
Dinsdagavond omstreeks 22.45 uur reed een 28-jarige man uit Emmen met zijn auto in de sloot naast de Rondweg, nadat hij vermoedelijk onwel was geworden. Hij is met borstklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

VRIES
Woninginbraak
Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Groenkampen. De 55-jarige bewoner mist onder meer een televisie, computer, en sieraden.

GASTEREN
Inbrekers overlopen
Dinsdagnacht tegen 4.45 uur hoorden de bewoners van een woning aan de Bosakkers dat er gerommeld werd bij hun woning. Toen ze gingen kijken zagen ze twee mannen bij een van de ramen staan. Nadat deze in de gaten hadden dat ze waren ontdekt, sloegen ze op de vlucht. Een zoektocht in de omgeving leverde niets op.

ASSEN
Auto gestolen na woninginbraak
Dinsdagnacht is ingebroken in een woning aan de Jadestoep. Om binnen te komen werden enkele gaten in een kozijn geboord, waarna een uitzetraam kon worden geopend. De 42-jarige bewoner mist zijn autosleutels. Na deze ontdekking bleek even later dat ook zijn gloednieuwe zwarte Volvo S60 weg was.

ASSEN
Lastige klant uit de trein gehaald
Dinsdagavond tegen 18.00 uur heeft de politie een 51-jarige Assenaar uit de trein gehaald, nadat deze een conductrice had bedreigd. De man was in de trein aangetroffen zonder geldig plaatsbewijs, en had de conductrice een valse naam opgegeven. Hij is aangehouden, en krijgt een proces-verbaal.

HOOGEVEEN
Containerbrand
Dinsdagnacht tegen 3.15 uur rukte de brandweer uit voor een brandje bij een leegstaande woning aan de Fazant. Het bleek dat een groene container in brand was gestoken. Door het snelle bluswerk bleef de schade beperkt. De lege woning stond wel vol rook. Een schadebedrag is niet bekend.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe