Gemeente Bellingwedde

MILIEUVERGUNNINGEN

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde hebben vergunningen verleend aan:

* P.A.C. Kuijer, Oosteinde 42, 9697 XH BLIJHAM voor het in werking hebben van een melkrundveehouderij en een consumentenboerderij gelegen aan het Oosteinde 42 te Blijham;

* Grondverzetbedrijf Reit, Industrieweg 44, 9699 SL VRIESCHELOO voor het in werking hebben van een werkplaats met machines en een spoelplaats gelegen aan de Industrieweg 44 te Vriescheloo;
* IMKO B.V., Oosteinde 25, 9697 XE BLIJHAM, voor het in werking hebben van een chocolade, noten en gedroogde vruchten verwerkend bedrijf gelegen aan het Oosteinde 25 te Blijham;
Aan de besluiten zijn voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu. De besluiten zijn niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerp-besluiten.

De beschikkingen en andere bijbehorende stukken liggen van 29 maart tot en met 9 mei 2001 ter inzage op werkdagen 09.00 tot 12.00 uur in het gemeentehuis. Alleen indien u daarom verzoekt (tel. 0597-537100) worden de desbetreffende stukken buiten kantooruren ter inzage gelegd.

Tegen de besluiten kan tot 10 mei 2001 beroep worden ingesteld door:
a. de betrokken adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over de ontwerp-beschikkingen; b. degenen die bedenkingen hebben ingediend tegen de ontwerp-beschikkingen;
c. belanghebbende die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder bedenkingen in te brengen; d. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van de beschikkingen ten opzichte van de ontwerpen daarvan zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet binnen bovenvermelde termijn in tweevoud worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij die beroep instellen kunnen bij de voorzitter eveneens een verzoek indienen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet voor bovenvermelde datum worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak, anders wordt het besluit na afloop van de beroepstermijn van kracht. Het besluit wordt niet van kracht voordat op het verzoek is beslist. In het geval waarbij tevens een bouwvergunning is vereist, wordt het besluit pas van kracht nadat de bouwvergunning is verleend.

naar boven

VERGUNNING WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend, gelet op

artikel 3.19, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht, dat zij voornemens

zijn op de volgende aanvragen van:

* A.C. Ruisendaal, Winschoterweg 15, 9697 XC BLIJHAM voor een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor het in werking hebben van een dierenhouderij gelegen aan de Winschoterweg 15 te Blijham, kadastraal bekend gemeente Wedde, sectie I, nummers 563 en 564.
* J.E. Mol, Kanaaldijk OZ 10, 9695 VB BELLINGWOLDE voor een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor het in werking hebben van een paardenhouderij gelegen aan de Kanaaldijk OZ 10 te Bellingwolde, kadastraal bekend gemeente Bellingwolde, sectie O, nummers 405 en 689.

positief te beschikken onder het stellen van voorschriften te bescherming van het milieu.

De ontwerp-beschikkingen, alsmede de aanvraag en andere ter zake zijnde stukken, liggen vanaf 29 maart tot en met 26 april 2001 op de secretarie van de gemeente Bellingwedde, Hoofdweg 2 te Wedde, ter inzage op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur. Alleen indien u daarom verzoekt (tel: 0597-537100) worden de desbetreffende stukken buiten kantoor uren ter inzage gelegd.

Een ieder kan gedurende de termijn van de ter inzage legging schriftelijk gemotiveerde bedenkingen inbrengen naar aanleiding van de ontwerp-beschikkingen. Degene die bedenkingen inbrengt, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Bedenkingen dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG Wedde. Voorts kunt u tot en met 12 april 2001 verzoeken om voor het einde van de termijn van ter-inzage-legging een gedachtenwisseling te houden omtrent de ontwerp-beschikkingen. U kunt dan met vertegenwoordigers van de gemeente en/of de vergunningaanvrager van gedachten wisselen.

Gedurende de ter inzage termijn van de aanvraag kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven. Tevens kan er over de ontwerp-beschikkingen van gedachten worden gewisseld en kunnen mondeling gemotiveerde bedenkingen worden ingebracht. Alleen zij die (tijdig) bedenkingen hebben ingebracht tegen de ontwerp-beschikkingen kunnen later beroep instellen bij de Raad van State tegen die beschikking, tenzij men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen, dan wel de besluit-vorming straks afwijkt van het voornemen.