Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-04-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.45 uur
Jongens stelen emblemen

UTRECHT Dinsdagavond werden twee 14-jarige jongens uit Utrecht aangehouden. De twee waren bezig merkemblemen van auto`s te stelen. Een getuige had de jongens aan het werk gezien in het Wilhelminapark en zag kans beiden aan te houden. De twee jongens werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. In overleg met de ouders zullen de jongens naar bureau Halt gestuurd worden. Het nog niet duidelijk om hoeveel auto-emblemen het gaat.

Plankendief aangehouden

UTRECHT - De politie kreeg dindagavond verschillende telefoontjes dat een onbekende man langs het spoor aan de Julianaparklaan planken aan het stelen was. Ter plaatse trof de politie een 48-jarige man uit Utrecht aan. De man had inmiddels al een stapel rood witte afzetplanken bij elkaar gebonden voor transport op zijn fiets. De politie heeft de 48-jarige Utrechter aangehouden en overgedragen aan de spoorwegpolitie

Mishandeling

UTRECHT Een 42-jarige vrouw uit Weesp reed dinsdagavond met haar fiets over het fietspad van de Amsterdamsestraatweg. Voor de vrouw reden vier jongeren. Op het moment dat de vrouw hen wilde passeren werd zij dermate hard geduwd dat zij ten val kwam. De jongeren stapten af en begonnen zonder enige aanleiding op de vrouw in te slaan en schoppen.

Twee getuigen een 45-jarige man uit Utrecht en een 33-jarige vrouw uit Utrecht kwamen het slachtoffer te hulp. De man gooide uit boosheid twee fietsen van de verdachten in het water. Toen duidelijk werd dat de politie onderweg was renden de jongeren weg over de voetbalvelden.

Na enige tijd kwam het bericht dat een van de getuigen een van de verdachten had zien fietsen. Na een korte sprint werd het 14-jarig meisje uit Utrecht staande gehouden en overgedragen aan de politie. Aan het bureau meldde zich nog een tweede verdachte, een 13-jarig meisje uit Utrecht. Uit de verklaringen van de twee meisjes werd duidelijk welke twee andere verdachten ook verantwoordelijk waren voor de mishandeling.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de kruising van de Magelhaenlaan met de Amerikalaan vond dinsdagmiddag een aanrijding letsel plaats. Een 37-jarige automobilist uit Utrecht verleende op de kruising geen voorrang aan een 27-jarige bestuurder uit Utrecht. In de auto van de 27-jarige man zaten zijn 21-jarige vrouw en hun 1-jarig kindje.

Alle drie de inzettenden moesten voor behandeling naar het Ouderijn ziekenhuis. Hier bleek dat de 27-jarige Utrechter een gebroken knie en een hoofdwond had. Zijn 21-jarige vrouw moest aan glas in haar oog behandeld worden. Het 1-jarig kindje bleek ongedeerd. De 37-jarige bestuurder bleef ook ongedeerd.

Winkeldief via cameratoezicht aangehouden
UTRECHT Dinsdagmorgen zagen medewerkers van het cameratoezicht een vrouw hard achter een man aanlopen. Tevens kwam er het bericht bij de meldkamer binnen dat er een winkeldiefstal bij een kledingwinkel aan de Bakkerstraat was gepleegd. Via de camera`s werd de verdachte gevolgd en de politie mensen naar de locatie gestuurd. Een motoragent zag kans de 27-jarige verdachte in de Schoutenstraat aan te houden.

De man was omstreeks tien uur de kledingwinkel binnen gelopen en had vrijwel direct een kledingstuk in een plastic tas gestopt. Een medewerkster had gezien wat de man deed en sprak hem buiten de winkel hierop aan. De man verklaarde van niets te weten en zette het op een lopen. De medewerkster zette de achtervolging in wat gezien werd bij het cameratoezicht.