Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 11.10 uur
Grotere brand mogelijk voorkomen

IJSSELSTEIN Een medewerker van een bedrijf aan de Produktieweg heeft afgelopen nacht door alert te reageren een beginnende brand tijdig ontdekt.

De man reageerde op een brandmelder en ging op onderzoek uit in het bedrijf. Hij zag een flinke rookontwikkeling uit een rolcontainer komen en dat de inhoud vlam had gevat. De ter plaatse gekomen brandweer wist de rolcontainer uit het bedrijf te halen en buiten te blussen.

De brand is vermoedelijk ontstaan door broei in de poetsdoeken die in de rolcontainer lagen opgeslagen.

Stichting Salvage is in kennis gesteld om de eerste maatregelen te treffen.

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN Een 28-jarige Utrechter is gistermiddag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De man was door personeel van een supermarkt aan het Makadocenter betrapt en gooide gestolen goederen, ondermeer scheergerei, op de grond in de winkel. Het personeel zag echter dat de goederen vernield waren en wilden de man daar op aanspreken. Die zette het echter op een lopen, maar werd buiten de winkel toch aangehouden.

Uit onderzoek bleek dat de man een paar nieuwe damesschoenen bij zich te had waarvan de herkomst nader wordt onderzocht.

De man zit voorlopig vast voor nader onderzoek.

Snelheidscontrole

HOUTEN Naar aanleiding van klachten over onveilige situaties op met name het Staatsspoor en dat daar te hard gereden zou worden, heeft de politie gistermiddag een snelheidscontrole gehouden.

De politie constateerde dat de gemiddelde snelheid ongeveer 35 kilometer per uur bedroeg. Bovendien wordt op het Staatsspoor een wegversmalling gemaakt, waardoor verwacht wordt dat de gemiddelde snelheid nog lager zal komen te liggen.

Bij de oversteekplaats naar de scholen is gelet op de bebording, die bleek in orde te zijn. Hier zijn het met name de overstekende fietsers zelf die mogelijk verkeersgevaarlijke situaties zouden veroorzaken.

Er zal binnenkort tussen 14.30 en 15.30 uur nog vaker op snelheid worden gecontroleerd, maar de fysieke inrichting van de weg is zodanig dat overschrijding van de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur vrijwel niet mogelijk is.