PERSBERICHT

Utrecht, 4 april 2001

Iedereen beroemd met Starmaker Online Casting!

Schitteren in een tv-serie, de leadzang in een band of een internationale carrière als fotomodel. Wie droomt er niet van om volop in de schijnwerpers te staan? Starmaker helpt mensen op weg om het helemaal te gaan maken in die wereld van glitter en glamour!

Op de website van Starmaker is het mogelijk om jezelf gratis te presenteren, d.m.v. een digitale portfolio (kaart/map met persoonsgegevens en fotomateriaal), aan een wereldwijd publiek. Het aanmaken van een portfolio is volledig geautomatiseerd en geschiedt door het invoeren van de persoonsgegevens. Met het plaatsen van 1 of meerdere foto's wordt het traject afgesloten en de portfolio direct online geplaatst.

Om iedereen de gelegenheid te bieden een foto bij zijn portfolio te plaatsen is de scanservice in het leven geroepen. Starmaker scant gratis de foto s voor mensen die geen foto's digitaal hebben. Natuurlijk gebeurt ook dit alles helemaal voor niets! En zo zie je, dat er voor een online portfolio en wellicht een gouden toekomst helemaal niet veel nodig is.

Tegenwoordig zijn er veel partijen continu op zoek naar nieuwe gezichten en talenten voor hun projecten. Zo kunnen fotografen, productiemaatschappijen, producers, e.d. in de database die op www.starmaker.nl te vinden is, online zoeken naar mensen met specifieke eigenschappen. Voor bijvoorbeeld een nieuwe Pipi Langkous-film zou men in deze database kunnen zoeken naar een rood- en langharig meisje van 1.70 m in de leeftijd van 15 jaar met schoenmaat 39. Er kan dusdanig specifiek gefilterd worden totdat er mogelijke kandidaten overblijven.

Starmaker fungeert als intermediair tussen aanbieders en vragers. Een strategische alliantie zal er echter op korte termijn wel aangegaan worden met een nog nader te bepalen traditioneel modellenbureau (geïnteresseerden sturen hun mail naar info@starmaker.nl).

Starmaker Online Casting wordt geexploiteerd door Internet New Business Concepts B.V. uit Utrecht. INBC houdt zich bezig met het ontwikkelen en uitwerken van innovatieve online concepten. Zie ook www.inbc.nl. Meer informatie is telefonisch verkrijgbaar op 030-6360394.

INBC B.V. Postbus 199, 3500 AD Utrecht

(Starmaker Online Casting heeft op geen enkele wijze betrokkenheid bij het gelijknamige tv-programma van John de Mol Producties BV).