Gemeente Den Haag

Method '~' of object '~' failed

2001-04-03: Uitbreiding betaald parkeren Belgisch Park

Burgemeester en Wethouders stellen voor de bestaande parkeerregeling in het Belgisch Park uit te breiden. Voorstel is om het betaald parkeren óók in te voeren voor de volgende gebieden: Stevinstraat (tussen Namensestraat en Zwolsestraat), Duinkerksestraat, Veurnsestraat, Kortrijksestraat (tussen Duinkerksestraat en Gentsestraat), Gentsestraat (tussen het kruispunt met de Leuvensestraat dat het dichtst bij de Brugsestraat ligt en het kruispunt met de Stevinstraat dat het dichtst bij de Maastrichtsestraat ligt), Leuvensestraat (tussen Brusselselaan en het kruispunt met de Gentsestraat dat het dichtst bij de Brugsestraat ligt), Brugsestraat (tussen Ypersestraat en Doorniksestraat) en in de Brusselselaan (tussen Leuvensestraat en de westelijke tak van de Mechelsestraat).

Aanleiding voor het voorstel is het onderzoek naar de parkeerdruk en de resultaten van enquêtes die onder bewoners en ondernemers zijn gehouden.

Het nieuwe gebied sluit aan op de bestaande regeling in het aansluitende deel van het Belgisch Park. Dit betekent dat het betaald parkeren gaat gelden op maandag t/m zondag van 13.00 tot 22.00 uur. Het uurtarief is 3,00 en de maximum betaalduur 2 uur. Bewoners betalen voor een vergunning 13,65 per maand en bedrijven 41,45 per maand. Een bezoekersvergunning kost 31,80 per jaar.

Het voorstel Uitbreiding betaald parkeren Belgisch Park 2001 wordt woensdag 18 april behandeld in de raadscommissie Verkeer en Vervoer, Binnenstad en Beschermde Stadsgezichten. Op donderdag 10 mei besluit de gemeenteraad.

3 april 2001