Hoofd Bedrijfschap Ambachten

Code van de glazenwasser standaard voor branche

In nauwe samenwerking met de sociale partners is onlangs de Code van de glazenwasser uitgebracht. Doel van de code is de glazenwasser op gemakkelijke en overzichtelijke manier te informeren over de voor hem geldende wet- en regelgeving. Met behulp van de code kan de ondernemer de kwaliteit van het bedrijf verbeteren en risico's verminderen. De code is de standaard in de glazenwassersbranche voor bedrijfsvoering, opleiding en beleid. De code sluit volledig aan op het Convenant Gevelonderhoud, dat in 1999 is ondertekend door vertegenwoordigers van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de brancheorganisaties OSB en AWOG en de gebouwbeheerders en gebouweigenaren. Hieraan liggen het Document Gevelonderhoud en het Supplement ten grondslag.

De normen in de code geven houvast aan iedereen die bij het glazenwassen betrokken is, dus aan ondernemer èn werknemer in het glazenwassersbedrijf. Daarnaast biedt de code houvast aan leveranciers, inspectiediensten, arbodiensten, architecten, verzekeraars en aan opdrachtgevers.

In de code komen o.m. de volgende onderwerpen aan de orde: · Oprichting of verandering bedrijf
· Inkoop
· Arbeidsomstandigheden, waaronder: veilig werken op hoogte · Werken op locatie

OSB en AWOG adviseren hun leden om met de code te werken.

Bestellen?
De Code van de Glazenwasser kent de "korte versie" met beknopte richtlijnen voor de kleinere glazenwassersbedrijven ( 20,-, excl. verzendkosten). Ook is er de "uitgebreide versie", met toelichting en bronverwijzing ( 50,-, excl. verzendkosten). Deze leent zich voor informatie aan de grotere bedrijven en branchepartijen. Beide uitgaven zijn te bestellen bij het Hoofdbedrijfschap Ambachten, tel. 070 3371111, fax 070 3863439 of via email: hba@hba.nl.

Het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) is een publiekrechtelijk samenwerkingsverband van de cen-trale ondernemers- en werk-nemersorganisaties in het midden- en kleinbedrijf, te weten MKB-Nederland, Raad Neder-landse Detailhandel, CNV en FNV.