Persbericht

Amersfoort, 4 april 2001

Christelijke radio- en tv-organisatie Bulgarije betrekt nieuw pand

SOFIA/HILVERSUM De christelijke radio- en televisieorganisatie Studio 865 in Bulgarije heeft met hulp van de Nederlandse stichting 3xM een nieuw pand aangekocht in de hoofdstad Sofia. Volgens 3xM zal de verhuizing de groei van het protestantse mediawerk in het overwegend orthodoxe land bevorderen.

"Tot voor kort huurde Studio 865 een tweetal panden in de hoofdstad, die behoorlijk ver uit elkaar lagen", vertelt 3xM-directeur Martien Timmer. "Dat werkte uiteraard niet prettig. Wij geloven dat de groei van het protestantse getuigenis in de Bulgaarse media zal toenemen, nu het christelijke radio- en televisiewerk in één gebouw is ondergebracht. Zo kan er immers veel efficiënter worden gewerkt."

Naast 3xM hebben ook Trans World Radio en enkele Finse organisaties de aankoop en de verbouwing van het pand mogelijk gemaakt. "Voor de inrichting van de kantoren en de studio s zal 3xM in Nederland nog extra fondsen moeten werven", aldus Timmer. "Wij hebben op dit moment een expert in Bulgarije gedetacheerd, die zich met de akoestiek bezig zal houden."

Studio 865 genoemd naar het jaar 865, waarin Bulgarije een christelijk land werd zendt wekelijks zeven radioprogramma s uit in het Bulgaars en zes in zigeunertalen. Deze uitzendingen zijn in het hele land te ontvangen. Op televisie zendt de organisatie elke vrijdagmiddag zestig minuten uit via een commerciële zender. De r/tv-organisatie wordt gesteund door alle protestantse kerken in Bulgarije.

Noot voor de redactie