Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 4-04-2001 Persberichten district Maastricht (H.P. 13.30 uur) Woensdag, 4 april 2001.

Maastricht, man met bierglas in gezicht gestoken: Een 29 jarige inwoner van Kerkrade is woensdagmorgen 4 april 2001 op de Leliestraat te Maastricht zonder enige aanleiding met een bierglas in zijn gezicht gestoken.
Het slachtoffer verliet woensdagmorgen omstreeks 05.30 uur samen met enkele andere cafébezoekers een café gevestigd aan de Leliestraat te Maastricht. Toen hij wegliep van het café hoorde hij dat een aantal mensen problemen aan het veroorzaken waren waarop hij terugliep. Zonder enige aanleiding werd het slachtoffer op straat door een onbekend gebleven man met een bierglas in zijn gezicht geslagen. Zijn gezicht werd fiks opengehaald door het glas waardoor hij flink bloedde. Hij werd door een ambulance naar het academisch ziekenhuis te Maastricht overgebracht, waar direct medische hulp werd geboden. Bij een buurtonderzoek werd de onbekende man van wie alleen een signalement bekend was niet meer aangetroffen. De politie stelt een verder onderzoek in. Het slachtoffer heeft nog geen aangifte gedaan van de zware mishandeling. De politie weet dan ook nog niet hoe de gezondheidstoestand van het slachtoffer momenteel is.

Maastricht, agressieve winkeldief aangehouden:
Een 40 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagmiddag 3 april 2001 door de politie aangehouden nadat hij betrapt werd bij het plegen van een winkeldiefstal waarna hij zich agressief tegenover het winkelpersoneel opstelde.
De winkeldief werd omstreeks 15.00 uur in een speelgoedwinkel gevestigd aan de Wolfstraat te Maastricht betrapt bij het wegnemen van een computerspelletje ter waarde van enkele tientjes. Door zijn agressieve opstelling wist hij zich uit de voeten te maken. Kort daarna pleegde hij opnieuw in de Wolfstraat nu in een sportzaak een winkeldiefstal waarbij hij 11 bundels sportsokken wegnam met een waarde van fl. 110,-. Nu werd hij in zijn kraag gegrepen door het personeel, maar de winkeldief verzette zich. Hij pakte daarbij een van de personeelsleden aan. Met hulp van andere zaakdoenden aan de Wolfstraat kon de winkeldief overmeesterd en in bedwang worden gehouden tot de komst van de politie. Deze nam de winkeldief geboeid mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. De winkeldief moet zich op korte termijn in het kader van snelrecht bij de Officier van Justitie verantwoorden voor zijn handelen. Na verhoor kon de inwoner van Maastricht het politiebureau weer verlaten.